A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

1 milliárdot kérnek a Telekomért a szlovákok

Deutsche Telekom
Vágólapra másolva!
1 milliárd eurós, azaz több mint 300 milliárd forintos bevételre szeretne szert tenni Szlovákia a Slovak Telekom 49 százalékos csomagjának eladásából a 2015-ös költségvetési tervezet szerint.
Vágólapra másolva!
Forrás: Investor.hu
  • Erre azért is volt szükség, mert a Magyar Telekom német anyavállalatának elővásárlási joga van az állami tulajdonban lévő pakkra. Ráadásul semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben éljen ezzel a lehetőségével a Deutsche Telekom.
  • A szlovákok által kért ár egyébként nem tűnik olcsónak. A tavaly megtermelt 353 millió eurós amortizáció és értékcsökkenés előtti üzemi eredménnyel számolva 6,1-szeres EV/EBITDA mutatót kapunk.
  • Februárban a cseh T-Mobile kisebbségi pakkját 5,2-es EV/EBITDA (2013) mutató mellett vásárolta meg a Deutsche Telekom. Ez sokkal reálisabb értéknek számít, az elmúlt években végbement európai távközlési felvásárlások ugyanis 5,5-ös szorzón valósultak meg.

A hazai szál…

  • Ha mégis beszállna a Slovak Telekom felvásárlásába a német telekomcég, akkor vélhetően ismét terítékre kerülne befektetői körökben a Magyar Telekom felvásárlási sztorija, ami nagyban illeszkedne a Deutsche Telekom régiós terjeszkedési terveibe. Legutóbb a cseh T-Mobile kisebbségi csomagjának megvételekor került elő a hazai telekomcég felvásárlása.
  • Biztosat persze nem tudni, ráadásul a Magyar Telekom részéről a vezérigazgató, illetve az elnök is arról foglalt állást, hogy nincs tervben a cég felvásárlása.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!