A belgrádi repülőtér lehagyhatja a budapestit

Vágólapra másolva!
Folytatja pozíciói erősítését a kelet-közép-európai régióban az Air Serbia, és Belgrád régiós központként továbblép azon az úton, amelyen Budapest szeretett volna végig menni. A szerbiai légitársaság tavaly ősszel kötött együttműködési megállapodást az arab Etihaddal.
Vágólapra másolva!

Az Air Serbia felújítja varsói és libanoni járatait. A héten felszáll a lengyel fővárosba induló első gép, majd ezt követően naponta lesz egy járat, írja a Napi.hu. Az Air Serbia Airbus a Lengyelországot a Balkánnal összekötő útjain 896 ülőhelyet tud biztosítani, míg versenytársa, a lengyel LOT csak 574-et. A jegyeket az Etihad Airwaysszel közösen értékesítik, azaz az arab légitársaság utasokat hord szerb partnerének gépeire. Az Etihad tavaly ősszel 49 százalékos tulajdont szerzett a belgrádi társaságban, a többség továbbra is a szerb állam kezében van.

A hét végén felújítja nyolc éve szünetelő bejrúti járatait is az Air Serbia, és heti három járatot indítanak a libanoni fővárosba. A Belgrád-Bejrút járat rengeteg tranzitutast hozhat Nyugat-Európából az szerb légitársaságnak és a belgrádi repülőtérnek. Ezzel Budapest újra valamivel halványabbá válik a környék többi fővárosához képest a régió térképén.

Az arab hátszelet kapott Air Serbia nagy terveket dédelget, és tárgyalnak a transzatlanti járatok indításáról is. A legjobb esetben három év múlva felszálló repülőgépek Torontót, Chicagót és esetleg New Yorkot vehetik célba. Néhány nappal ezelőtt az Air Serbia és Kína megállapodtt írt alá, ennek alapján járatok indulhatnak a két ország között. A cég áprilistól naponta üzemeltet járatokat Budapest és Belgrád között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről