Tisztázta Hernádit a bíróság

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék felmentette Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatót a vesztegetés miatt indított büntetőperben. A vád szerint Hernádi Zsolt megvesztegette Ivo Sanader korábbi horvát miniszterelnököt, hogy a Mol megszerezhesse az irányítást az INA fölött.
Vágólapra másolva!
  • A Fővárosi Törvényszék megszüntette az eljárást a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ellen a nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés miatti büntetőperben, valamint a jelentős kárt okozó csalás és különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vádak alól pedig felmentette Hernádit.
  • A vád szerint Hernádi megvesztegette Ivo Sanader korábbi horvát miniszterelnököt, és így szerezte meg a vezetést a Mol a horvát olajcégben, az INA-ban.
  • Vesztegetés miatt indított pert Hernádi ellen Bánhegyi Ilona, mivel szerinte a korrupciós ügybe keveredő Hernádi miatt a Mol részvények értéke jelentősen csökkent.
  • A per azért érdekes, mert Bánhegyi Ilona szinte teljesen ugyanazokkal a vádakkal támadta meg Hernádit, mint amivel a horvátok támadták Hernádit. A 444.hu szerint, ha ugyanazokban a vádakban születik egy ítélet, akkor érvényes más EU-tagra is.
  • A korábbi hírek alapján a héten ülhet tárgyalófélhez a Mol és a horvát kormány tárgyaló delegációja.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!