A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:50TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
21:20VívásMohamed El Sayed-Tibor Andrasfi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A regisztráltak többsége alapján robotképet rajzolt a kifejezetten külföldi munkára specializált tjobs.hu azokról, akik Magyarországon kívül szeretnének dolgozni: szinglik, nem jártak egyetemre, és budapestiek.
Vágólapra másolva!

A „Bárhol a világon!” mottóval lehetőségeket kínáló és toborzó szájt szerint a legtöbb felhasználója a főváros mellett Pest megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Baranyából és Bács-Kiskunból származik. Mintegy háromnegyedük – 74,16 százalék – nem végzett felsőfokú tanulmányokat. A fennmaradó válaszadók 13,22 százaléka végzett egyetemet, 11,69 százalékuk jutott el az M. A. szintig, a PhD-fokozatot pedig 1 (0,97) százalékuk tartotta fontosnak. A tjobs azonban úgy véli, ez nem probléma, mert a legtöbb népszerű szakmában szinte sosem feszegetik a kérdést. Az igen keresett építőipari és műszaki munkakörökben a szakmai terepismeret és a tapasztalat számít.

Lapunk a múlt héten írt arról a tévhitről, hogy csak az értelmiségi állásokhoz fontos a helyi nyelvismeret. Bár a robotkép szerint a tipikus külföldi munkavállaló a csekély nyelvismeretet feltételező lehetőségeket keresi, valójában a nyelvtudás még a legalacsonyabb presztízsű munkakörökben is elengedhetetlen. Azok között, akik Magyarországon kívül szeretnének szerencsét próbálni, a 18-44 évesek angolul boldogulnak a legkönnyebben, 45 felett azonban a német nyelvet jelölték meg, illetve viszonylag népszerű még a román, a francia, a szerb, az olasz, és a spanyol. A jelentkezők között körülbelül egyenlő mértékben található családos és egyedülálló, az utóbbi enyhe túlsúlyával (55,54 százalék). Jóllehet csak 28 százalékuk házas, erősödő tendencia, hogy páros munkalehetőség iránt érdeklődnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!