A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Alkalmazott hackerré tettek minket az okoseszközök

Lifehackerek
Vágólapra másolva!
Az íróasztaltól elszakított irodai munka nemcsak váratlan szabadságot adott a munkavállalók kezébe, hanem számos határt is elmosott: munka és magánélet, munkaórák és lazítás, céges ügyintézés és privát listák között, mindebből pedig a munkáltató is profitálhat – derül ki a Samsung nemzetközi felméréséből.
Vágólapra másolva!

A munkára és a magánéletre szánt időt egyre kevésbé különítjük el. A cég ügyeit intézve fenntartás nélkül tető alá hozzuk a munkához cseppet sem köthető feladatainkat, ugyanakkor nagyobb részt hasít ki a napunkból az irodai munka: otthon felvesszük az ötkor elejtett fonalat, ki este, amikor lefektette a gyerekeket, ki felkel korábban egy kis otthon végzett munkáért. Érdekes módon mindkét halmaz nyer azzal, hogy összeolvad a másikkal: a privát feladatok beszivárgásával gyorsabban, megbízhatóbban, hatékonyabban dolgozunk, és az irodában a személyes teendőinknek is rövidebb idő alatt érünk a végére.

Kedvtelve váltogatjuk a vállalattól kapott telefont a sajátunkkal: gyakori, hogy mindkettőre letöltünk mind személyes, mind üzleti applikációkat. A munka- és magánidő keveredéséhez hasonlóan – a válaszadók közel fele szerint – a munkahelyi teendőnek nem szab gátat, ha ezáltal borsosabb lesz a telefonszámlánk, cserébe fesztelenül intézzük a személyes ügyeinket a céges telefonunkról. Ez felvethet IT-biztonsági kérdéseket, de a munkában is, otthon is csökkenti a stresszt.

Otthon a munkát, az irodában a magánügyeinket segítik a mobileszközök Fotó: Gilicze Bálint - Origo

A beépített hackerek kora

A beépített vagy alkalmazott hacker kifejezés egyfajta munkavállalói IT-jártasságra utal, arra a magabiztosságra, amellyel kijátsszuk a nekünk nem tetsző technológiai akadályokat. Ismét blendmegoldással van dolgunk: ennek a cselességnek sokszor éppen a munka a célja. A statisztika szerint a megkérdezettek több mint negyede használta már saját készülékét arra, hogy egy a cég által blokkolt oldalhoz hozzáférjen, azon keresztül dolgozzon.

Ha van is IT-policy, nem izgat

Bár az IT biztonsággal kapcsolatos tudatosság magasabb szinten áll, mint egy éve, a válaszadók 95 százaléka pedig már tett lépéseket is a biztonságos adatkezelés érdekében, a felmérés arra is rávilágított, hogy az európai irodisták nagy része egyáltalán nincs tisztában az okoseszközök és az IT biztonság közötti összefüggésekkel. A megkérdezettek 29 százaléka használja úgy saját készülékét, hogy nem tudja, vagy nem érdekli, mik az ezzel kapcsolatos szokásjogok vagy előírások a munkahelyén, sőt a spanyoloknál ez az arány 39 százalék. A kutatásban résztvevők 55 százaléka nem is tudja, hogy cégének van-e mobilbiztonsági előírása. Ha pedig van, és tud róla, akkor vagy nincs tisztában annak tartalmával, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyja.

Produktív napok

A válaszadók több mint harmada szerint produktívabban telnek a mindennapok így, hogy egy készülékről intézhetőek mind a munkahelyi, mind a magánjellegű ügyek. 10 munkavállalóból 3 véli úgy, hogy még soha ilyen szinten nem folyt egybe magán- és céges élete. A munkaidőben mindenféle saját ügyet intéző válaszadók 70 százaléka állítja azt, hogy napi fél órát vesz el a munkaidejéből a számlabefizetés, a banki ügyek rendezése. Azok viszont, akik munkaidejükön kívül is dolgoznak, akár napi 45 percet eltöltenek céges ügyek intézésével, jellemzően a reggeli órákban. Leginkább az olaszok hajlamosak arra, hogy magán- és munkahelyi életüket összemossák: 90 százalékuk szokott munkaidőben privát ügyeket intézni, 86 százalékuk pedig munkaidőn kívül is dolgozik.

Forrás: Samsung At Work

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!