A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az államé lesz az MKB!

Vágólapra másolva!
A magyar állam vásárolja meg az MKB-t 55 millió eurós összegért - tájékoztatott a Reuters.
Vágólapra másolva!
  • A magyar állam megegyezett a német BayernLB hitelintézettel annak leányának, az MKB-nak a megvételéről.
  • Magyarország 55 millió eurót, mai árfolyamon számolva közel 17 milliárd forintot fizet a leánybankért. A Bayern ezen túl elengedi a leánybank 270 millió eurós tartozását is. Az ügyletet szeptemberben zárhatják le a felek.
  • Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozata szerint a magyar állam célja a tranzakcióval elsősorban a hitelezés ösztönzése. A mostani ügylet az első lépés a hazai többségi tulajdonú bankszektor megteremtése felé Magyarországon.
  • Az MKB magyar leányát a BayernLB már régóta árulta, és korábban az OTP neve is felmerült a lehetséges vevők között. Az OTP még decemberben jelezte, hogy érdeklődik az MKB megvásárlása iránt, sok konkrétum azonban akkor nem látott napvilágot.
  • A német cég elsősorban a szabályozó hatóságok 2012-es kérése miatt kívánta eladni a leányt. Az Európai Bizottság ugyanis előfeltételként kikötötte, hogy a banknak el kell adnia egyes egységeit és különböző átszervezéseket kell végrehajtania ahhoz, hogy zöld utat adjon a pénzintézet állami mentőcsomagjának.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!