Bezár a komáromi Nokia-gyár

Vágólapra másolva!
Közvetve több mint kétezer ember munkahelye szűnhet meg.
Vágólapra másolva!

November végéig bezárják a komáromi Nokia-gyárat – írja a Népszabadság. A leépítéseket szeptembertől kezdik meg, három lépcsőben. A gyár 15 éve kezdett termelni, a döntéssel több mint 1600 munkahely szűnik meg, de összesen több mint kétezren veszíthetik el az állásukat, ugyanis 300 inaktív dolgozó és ugyanennyi beszállító alvállalkozó munkahelye is megszűnik.

A lap értesülését a cég nem kívánta kommentálni. A Microsoft 2013-ban vásárolta meg a Nokia telefongyártó részlegét. A Népszabadság szerint a komáromi egység bezárása része a Microsoft átszervezési tervének, amelynek során a társaság optimalizálni kívánja termelési folyamatait. A Bloomberg szerint a Nokiát és ezzel együtt a komáromi üzemet csaknem egy éve átvevő világcég minden idők legnagyobb elbocsátására készül.

A Nokia már 2012 februárjában bejelentette, hogy gyártási tevékenységének egy részét Ázsiába telepíti át, és jelentős létszámleépítésbe kezd a finn, a mexikói és a komáromi egységekben. A lap információi szerint a gyár bezárása után a termelés egészét Ázsiába telepítik át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!