A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem alkudtak felfelé az első szabadpiaci ingatlanaukción

kartell ingatlanközvetítő Duna House központi iroda
A Duna House központi irodája a Gellérthegy utcában.
Vágólapra másolva!
Kell még idő a műfaj felfutására - kommentálta az első szabadpiaci ingatlanaukció eredményeit a szervező Duna House. Licitálást azért már így is láthattunk.
Vágólapra másolva!

Ingatlanárverést eddig kényszerből a Végrehajtói Kamara vagy bankok szerveztek Magyarországon, a piacvezető ingatlanközvetítő-hálózat, a Duna House azonban a szabadpiacon is szeretné meghonosítani a műfajt.

A Duna House központi irodája a Gellérthegy utcában. Fotó: Tuba Zoltán

Ahogy korábban az Üzletrészen is beszámoltunk róla, a DH által üzemeltetett Ingatlanaukcio.hu oldalon olyan ingatlanokat gyűjtenek össze, ahol a szakemberek szerint a vételi ár az irányárhoz képest nem lefelé, hanem felfelé mozdulhat majd el.

Az első tanulságok

Az egy hónapja indult oldalon mára megköttettek az első üzletek, az árak azonban egyelőre nem szabadultak el: a DH közleménye szerint eddig 10 ingatlan kelt el "villámáron" - vagyis az eladó által meghatározott irányáron -, és további húszra kezdtek el licitálni, igaz, a licit egyelőre a meghatározott irányár alatt tart. Az Ingatlanaukció szabályai szerint a villámár 70 százalékától lehet elkezdeni licitálni.

A cég szerint ugyanakkor biztatóan nagy az érdeklődés az új oldal iránt, így DH a első tesztidőszak után a kínálat bővítésére fókuszál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!