A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Veszélyzónában az euró

Vágólapra másolva!
Nem változott az éves euróövezeti inflációs mutató júniusban. A ráta továbbra is 0,5 százalékon áll, amely az Európai Központi Bank (EKB) szerint az inflációs veszélyzónában található.
Vágólapra másolva!
  • Továbbra sem emelkedett az inflációs mutató az eurózónában. Az éves alapon számolt inflációs mutató fél százaékon áll, ami megegyezik az egy hónappal ezelőtti adattal. A havi alapon mért infláció szintén a várt 0,1 százaléknak megfelelően alakult.
  • Az Európai Központi Bank az 1 százalék alatti inflációt veszélyzónának tekinti, mivel ilyen mutató mellett könnyen kialakulhat defláció a gazdaságban, illetve a hosszútávú inflációs várakozásokra is negatív hatással van. A ráta júniussal együtt 9 hónapja tartózkodik a veszélyzónában.
  • A szolgáltatások drágultak leginkább tavalyi árszintjükhöz képest, 1,3 százalékkal kell többet fizetnünk értük. A dohány, alkohol illetve élelmiszerárak csökkentek az év során, itt 0,2 százalékkot estek az árak.
  • Az élelmiszer és energiaáraktól megtisztíott maginflációs érték 0,8 százalék lett, szintén változatlanul a májusi adathoz képest.
  • Az országonkénti megoszlás is vegyesen alakul. Szlovákiában, Portugáliában és Görögországban deflációt lehet mérni az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A Központi Bank által definiált veszélyzónán kívül esett azonban a német gazdaság, kereken 1 százalékos inflációval. A jegybank 2 százalékos céljához jelenleg Austria áll a legközelebb 1,7 százalékos mutatójával.
  • Több elemző is bírálta a Központi Bankot tehetetlensége miatt. Az EKB júliusban már nem vágott kamatot, miután a júniusi kamatvágás során rekord alacsony szintre csökkentette a kamatszinteket.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!