A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

6 000 embert tesz lapátra a Cisco

Vágólapra másolva!
Nem fenékig tejfel az élet a Cisco háza táján, az hálózati óriás cirka 6 ezer emberét paterolja ki nemes egyszerűséggel. Jelige: költségcsökkentés!
Vágólapra másolva!
  • Ez mondjuk annyira nem is csoda, miután a vállalat bevételei a következő 1 évben alig növekedhetnek majd a menedzsment szerint. 1 százalékos növekedést várnak a vezetők. Az mondhatni semmi.
  • Ennek hátterében egy világos folyamat áll, a hálózati eszközök piacán a hardver-orientált irányból egyre inkább a szoftver-orientált irányba haladunk, a Cisco pedig hiába próbálja hozzáigazítani magát a változásokhoz, egyelőre nem jár nagy sikerrel.
  • A próbálkozást azonban nem adja fel a cég, 2009 óta pedig több mint 25 ezer emberétől vált meg a vállalat. Persze közben újak is érkeztek, a létszám pedig 66 ezerről 74 ezerre emelkedett. Alapvetően tehát azokban az üzletágakban kell távoznia az alkalmazottak, melyek nem az újabb stratégiai irányokat követik.
  • Érdekesség, hogy legutóbb a 2000-es évek egyik legnagyobb technológiai sztárja, a Microsoft is igen combos elbocsátásokat jelentett be. Bár a két cég lépése között nem igazán vannak párhuzamok, az azért érdekes, hogy mindkét óriás számára igen fontos a költségcsökkentés.
  • A költségcsökkentéseket egyébként a befektetők is szeretik, mivel alapvetően a nyereséghányadok növekedéséhez, és így értelemszerűen a nyereség növekedéséhez vezet hosszú távon. Az persze már kevésbé vonzó történet, hogy a Cisco a negyedéves gyorsjelentésével, és a következő 1 évre várt számaival nem kápráztatta el a befektetőket, így nem is csoda, hogy a hálózati eszközgyártással foglalkozó óriás árfolyama 1,1 százalékos mínusszal reagált.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!