A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Új helyre szivárogna be a Bitcoin

 online aranyláz, bitcoin, virtuális fizetőeszköz
Vágólapra másolva!
Az eBay állítólag már tárgyalásokat folytat arról, hogy elfogadja a bitcoint fizetőeszközként a Braintree fizetési rendszerében, írja a Wall Street Journal. Mondjuk kezdetben még az eBay-en nem lehetne vele fizetni.
Vágólapra másolva!
  • Hamarosan bitcoinnal is fizethetnek majd az emberek olyan trendi szolgáltatásokért, mint az AirBnB vagy az Uber, írja a Wall Street Journal. Az újság ugyanis az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva írja, hogy az eBay (illetve az ő kezében lévő Braintree társaság), már tárgyalásokat folytat különböző bitcoin tranzakciókat nyújtó cégekkel.
  • A Braintreet tavaly vette meg az eBay 800 millió dollárért. A cég különböző fizetési tranzakciós szoftvereket fejleszt vállalatoknak, és évente nagyjából 12 milliárd dollár értékben bonyolítanak le tranzakciókat a rendszeriben. A Braintree keretei között lehetne használni majd a bitcoint a források szerint.
  • Kezdetben az eBay és a PayPal még nem fogadná el a bitcoint, de akár ebben is lehetnek majd később változások, írja a WSJ.
  • Az Overstock.com a legnagyobb online kiskereskedő, ahol lehet bitcoinnal fizetni. A beszámolójuk szerint idén 6-8 millió dolláros lehet az az érték, amit bitcoinnal fizetnek ki nekik, míg év végére a havi 1 millió dolláros értéket közelíthetik meg.
  • A bitcoin egy virtuális fizetőeszköz, amit számítógépekkel „kreálnak”, és utána akár kereskedni is lehet vele, vagy fizetni olyan helyeken, ahol elfogadják. Sok támogatója van, de legalább ugyanannyian kétkedve figyelik a bitcoint.
  • Tavaly például hatalmasat emelkedett az árfolyama, hogy utána még gyorsabban omoljon össze (azért nem teljesen nullára). A múlt évben dőlt be például a legnagyobb bitcoin kereskedési felület, az Mt.Gox, ez pedig óriási zuhanást idézett elő az árfolyamban.
  • Volt olyan, amikor még 1000 dollár felett volt a bitcoin árfolyam (sőt olyanis amikor drágább volt, mint az arany), míg jelenleg nagyjából a felét éri a virtuális pénz.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!