A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A skótok miatt gyengül az angol font

Vágólapra másolva!
A legutóbbi felmérések szerint minimális többségben vannak azok, akik támogatják Skócia kiválását Nagy-Britanniából. A hírekre gyengül a font.
Vágólapra másolva!
  • A hétvégi felmérések szerint minimális többségbe kerültek azok, akik Skócia kiválására voksolnának a jövő hét csütörtöki (szeptember 18.) népszavazáson. A YouGov felmérése szerint az elszakadásra igennel voksolók aránya 51 százalékra emelkedett.
  • Habár eddig is lehetett sejteni, hogy nagyon szoros lehet majd a szavazás, eddig mégsem nagyon gondolta senki, hogy valóban megtörténhet Skócia függetlenedése. Azt nem láthatjuk tisztán, hogy a döntésnek milyen hatása lenne gazdaságilag a két félre, viszont annyi szinte biztos, hogy nem menne túl gördülékenyen a szétválás a különböző területeken.
  • Minden esetre a piac reakciója is azt bizonyítja, hogy aggódnak egy esetleges kiválás hatásai miatt. Az euróval szembeni árfolyam 0,8 fölé ugrott, míg a dollárral szembeni jegyzés tavaly november óta nem látott szintekig esett le (1,61 környéke).
  • A brit részvényekre sincs jó hatással a történet, ugyanis a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek közül a legnagyobb mínuszt mutatja az FTSE100 (-0,9%).
  • Persze a hírekre a brit kormány is el kezdett mozgolódni, bizonyos javaslatokat tesznek a skótoknak. Például nagyobb szabadságot adnának a skót parlamentnek az adózás és a költségvetés kérdésében. De felforgathatja a brit belpolitikát is, néhányan akár azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a jelenlegi kormány bukásához vezetne.
A GBPUSD árfolyam Forrás: Origo

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!