OTP részvényeket vett Csányi Sándor

Vágólapra másolva!
Több mint kétszeresére növelte OTP törzsrészvényeinek állományát Csányi Sándor a javadalmazási politika keretében történt vásárlásokon keresztül. A bank 67 660 darab törzsrészvényt értékesített tegnap, melyet teljes egészében az elnök-vezérigazgatója vásárolt meg.
Vágólapra másolva!
  • 67 660 darab törzsrészvényt értékesített tegnap az OTP, a Bank Igazgatósága által megállapított áron (ami jellemzően alacsonyabb az éppen aktuális piaci árnál)
  • Csányi Sándor részvény-tulajdona eközben 67 660 darabbal nőtt, ezzel tulajdona a korábbi 41 206-ról 108 866 darabra nőtt, ami 0,04 százalékos részesedést jelent.

A javadalmazási politika keretében történt vásárlás nem egyenértékű azzal, mintha az elnök-vezérigazgató tőzsdei kereskedésben vásárolt volna, hiszen az ösztönzési rendszeren keresztül a piacinál alacsonyabb áron juthat hozzá a részvényekhez. Amennyiben persze a javadalmazási politikán keresztül megvett részvényeket nem adja el rögtön a bennfentes, az kedvező jelzés is lehet a befektetők felé. Meglátjuk majd, hogy Csányi Sándor miképpen tesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!