Igazi csemege lehet a McDonald's

Vágólapra másolva!
Remek formában vannak az utóbbi hetekben az amerikai részvénypiacok, a Dow Jones pedig folyamatosan ér el újabb történelmi csúcsokat. Bár egyes papírok már-már túlvettnek számítanak a nagy menetelés közepette, vannak még érdekes célpontok, a McDonald's pedig fontos szinteket tört át az elmúlt napokban, akár egy jelentősebb emelkedés előtt is megnyitva a teret.
Vágólapra másolva!

MCDONALD'S (NYSE): A 100 dolláros szint felé halad

  • Hosszú hónapok óta tartó csökkenő trendvonalat sikerült áttörnie a McDonalds's árfolyamának az elmúlt napokban, miután május vége óta folyamatosan lefelé haladt az árfolyam. Innen akár nagyobb menetelés is elkezdődhet, de fontos szintek állhatnak még a gyorsétterem-lánc útjába.
  • Elsőként a 200 napos mozgóátlagot lehet érdemes figyelni, ami egyelőre az elmúlt 3 napból 2-szer is megfogta a papírt. A McDonald's árfolyama már hónapok óta a 200 napos mozgóátlaga alatt van, így ennek a szintnek az áttörése kedvezőnek számítana.
  • Ebben az esetben akár a 100 dolláros szint közelébe is visszakerülhet az árfolyam, miután a 200 napos esetleges áttörése után nem állna fontosabb ellenállás a részvény útjában.
  • Az indikátorok viszont egyelőre kezdenek túlvettségre utaló jeleket mutatni, ami alapján nem kizárt, hogy a 200 napos áttöréséhez már nem lesz most elegendő lendület. Ezzel együtt is érdemes lehet figyelni a részvény árfolyamának mozgását, mivel a szint áttörése nagyobb meneteléssel is kecsegtethet.
A McDonald's napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • Tekintélyes megugrás ugyanakkor egyelőre nem valószínű, mivel 102 és 104 dollár közelében masszív ellenállások húzódnak a papír előtt a heti grafikonon. Igaz persze, hogy a 94,5 dollár közelében lévő szint is támasz lehet, ami alapvetően a sáv aljaként többször fogta már meg nagyobb eséstől az árfolyamot.
  • A 2009 óta tartó emelkedő trendvonalat viszont letörte nyáron a McDonald's árfolyama, és könnyen lehet, hogy a mostani megugrás csak ennek a visszatesztelésére lesz majd elegendő, amit kockázatként nem szabad figyelmen kívül hagynunk.
  • Optimizmusra adhat viszont okot, hogy a 94,5 dolláros szint nem esett el, miután a 200 hetes mozgóátlag megfogta a nagyobb eséstől a papírt. Az indikátorok pedig nem festenek rosszul, az MACD vételi jelzést adott. Amikor 2014 elején, valamint 2012 végén erre került a sor, akkor 10-15 dolláros felpattanások következtek. Ez alapján a sávtető szintén elérhető lehet.
A McDonald's heti grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről