Még megéri Ukrajnában tankolni

benzin benzinár fogyasztás
Nyíregyháza, 2012. január 10. Autósok tankolnak Nyíregyháza-Sóstóhegyen az egyik töltőállomásnál a Kemecsei úton. Bruttó 10-10 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát 2012. január 11-én a Mol, ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
  Tankolásonként kb. 4-5 ezer forintot spórolhat, aki az ukrán határ túloldalán keres benzinkutat – közölte az MTI. Igaz ugyan, hogy itthon csökkentek, Ukrajnában pedig nőttek az üzemanyagárak, de még így is megéri a kiruccanást.      
Vágólapra másolva!

Tankolásonként 4-5 ezer forintot is spórolhat, aki az ukrán határ túloldalán keres benzinkutat. Igaz ugyan, hogy itthon csökkentek, Ukrajnában pedig nőttek az üzemanyagárak, de még így is megéri a kiruccanás. Magyarországon a kutak árai között 15-25 forintos árkülönbség is lehet. A 95-ös benzin átlagára 373-374 forint, a gázolajé pedig 392-393. Az ukránoknál ennél körülbelül 100 forinttal kedvezőbbek az árak.

Értéktelenedik a hrivnya

Pedig Ukrajnában az üzemanyagárak jelentősen nőttek, leginkább a nemzeti valuta, a hrivnya elértéktelenedése miatt, és érezhetően visszaesett a kereslet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!