A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Európában még menő az Adidas

Vágólapra másolva!
Sikerült felülmúlnia a nyomott várakozásokat az Adidasnak a legutóbbi negyedéves eredményeivel. A sportszergyártó-óriás azonban nem igazán örülhet, a profitja kétszámjegyű ütemben csökkent, amiben a Nike-val folytatott egyre élesebb verseny játszik szerepet. 
Vágólapra másolva!
  • Csak az egyik szeme nevethet az Adidas befektetőinek a cég gyorsjelentése után. A világ egyik legnagyobb sportszergyártójának nettó profitja ugyanis 11 százalékkal, operatív profitja pedig 13 százalékkal esett vissza egy év alatt.
  • A cégnek ugyanakkor sikerült megvernie a nyári profit-figyelmeztetés után jelentősen lecsökkent várakozásokat. Emiatt a 405 millió eurós üzemi nyereség, és a 284 millió eurós nettó profit is kellemes meglepetést okozott a piacon.
  • Nem beszélve a 4,12 milliárd euróra ugró árbevételről, ami szintén felülmúlta az elemzői prognózisokat.
Forrás: Investor.hu, Adidas
  • Az Adidas továbbra is a Nike-val folytatott egyre élesebb versenytől szenved, és ennek tudható be az eredmények visszaesése. Herbert Hainer vezérigazgató és csapata számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy lépést tartsanak a nagy amerikai riválissal, ami miatt nyáron kénytelenek voltak rontani idei és jövő évi eredményvárakozásaikon is.
  • A Nike fő piacának számító Észak-Amerikában 1,4 százalékkal esett vissza az Adidas árbevétele, ami így 801 millió eurót tett ki. Elsősorban a golfcuccokat gyártó TaylorMade egység és a Reebok teljesített gyengén a régióban.
  • A TaylorMade azonban nem csak Észak-Amerikában, hanem globális szinten is szenvedett, és részben emiatt esett vissza a cégcsoport profitja is. Az egység gyengélkedése nem most kezdődött, és már a nyáron bejelentette a cég, hogy át fogják szervezni a divíziót. A TaylorMade globális árbevétele 36 százalékkal zuhant vissza a harmadik negyedévben éves alapon, ami alátámasztja az átszervezések szükségességét.
  • Az Adidas a fő piacán, Nyugat-Európában viszont továbbra is hasítani tud. Az itteni árbevétel 10 százalékkal tudott növekedni, elsősorban a német, francia, spanyol és brit piacon a termékei iránt tapasztalt erős keresletnek köszönhetően.
  • A vállalat megerősítette, hogy idén közép-magas egyszámjegyű ütemben bővülhet majd az árbevétele, nagy mértékben a nyári foci-világbajnokságnak köszönhetően. Ugyanakkor rontottak a bruttó profitmargin várható idei alakulására vonatkozó előrejelzéseken, és már csak 48-48,5 százalékos árrésre számítanak idén.
  • Ráadásul a nettó profit is alacsonyabb lehet a korábban vártnál. A cég szerint 650 millió euró körüli lehet a nettó nyereség a korábban prognosztizált 830-930 millió euró helyett.
  • Mivel az Adidas a főbb sorokon felülteljesítette a várakozásokat, a cég részvényei 4,2 százalékos ugrással reagáltak az eredményekre. A mai emelkedés viszont csak arra elég, hogy kissé javítsa idei teljesítményét a papír. Az Adidas részvényei ebben az évben közel 40 százalékot zuhantak, amivel a DAX-index legrosszabbul teljesítő komponensének számítanak.
Adidas napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!