A csehek Fortunában bíznak

lottó
Vágólapra másolva!
Tavaly 5,6 milliárd koronát költöttek szerencsejátékra a csehek. Ez hét százalékos növekedés, közölte az Euro című cseh gazdasági hetilap. Az összeg nagyobb, mint a gazdasági válság előtti utolsó évben, 2008-ban volt.
Vágólapra másolva!

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt nő. Tavaly a Sportkára 5,31 milliárd koronát költöttek el a csehek, három százalékkal többet, mint 2013-ban.

Csábítóak a nyeremények

"Az érdeklődés növekedésének fő oka, hogy a Sportkában tavaly tavasszal emelkedett az egymilliónál magasabb összegű nyereségek száma. Ugyanakkor növekedett azon terminálok száma is, ahol meg lehet tenni a számokat" - jelentette ki Václav Friedmann a Sportkát működtető Sazka részvénytársaság szóvivője.

A csehek 7 százalékkal többet költöttek szerencsejátékra Forrás: Facebook/Szerencsejáték Zrt.


A Sazka tavaly ősszel elindította az Eurojackpot nevű nemzetközi szerencsejátékot is, amire az első három hónapban a csehek több mint 750 millió koronát költöttek.

Egy magáncég által üzemeltetett Fortuna Loto tavalyi forgalma kétharmaddal visszaesett és 27 millió koronát tett ki. A Fortuna két másik szerencsejátékát a cég érdeklődés hiányában az utóbbi két évben megszüntette.

A cseh szerencsejáték piacon több kisebb játék is van, ezek forgalma ugyan aránylag alacsony, de folyamatosan növekszik. Tavaly az összforgalom 350 millió koronát tett ki, ami éves összehasonlításban tízszázalékos növekedés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről