A Lidl újratelepítené, amit az ónos eső letarolt a Pilisben

nk20141208
Áder János köztársasági elnök (k) megtekinti a múlt heti ónos eső utáni jegesedés által leginkább sújtott erdőrészt a Pilisben található Kakashegyen, Pilisszentkereszt közelében
Vágólapra másolva!
A tavaly novemberi ónos eső több hektáron pusztította el a Pilis erdőit. A Lidl akcióba kezd, hogy ősszel elindulhasson az újratelepítés.
Vágólapra másolva!

Szándéknyilatkozatot írt alá a Lidl és a Pilisi Parkerdő Zrt, amelynek értelmében a kiskerlánc támogatja a tavaly novemberi ónos esők miatt döbbenetes károkat elszenvedett pilisi erdős területek újratelepítését.

Több hektárnyi pilisi erdő vált holdbéli tájjá a novemberi ónos eső következtében. Forrás: MTI/Kovács Attila

A CSR-akció keretében a Lidl a nyár folyamán eladott sajátmárkás ásványvizek után adományoz 1-1 forintot a Pilisi Parkerdőnek, valamint segítséget nyújt magához az újratelepítéshez is. Az akció három hónapon keresztül tart majd, hiszen maga az újratelepítés legkorábban úgyis csak az ősszel kezdődhet meg.

"Az ónos esőzések sajnos olyan mértékű károkat okoztak, ami az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre. Ennek helyreállítása évekig eltart és rendkívüli költségekkel jár, ezért minden támogatást nagyra értékelünk" - mondta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője a megállapodás kapcsán.

A Lidl egyébként úttörőnek számít a hazai cégek között a társadalmi felelősségvállalás területén. Legutóbb a Procter & Gamble-lel valamint a Consequittel közös akciójuk keretében adományoztak több millió forintot a Gyermekétkeztetési Alapítvány "Mindenki Ebédel" projektjének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről