A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az EKB-ra figyelnek ma a piacok

Vágólapra másolva!
Nagy bejelentést tehet ma az EKB, még a kiszivárgott hírek ellenére is. Vélhetően erőteljes mozgások lesznek ma a tőzsdéken.
Vágólapra másolva!
  • Havi 50 milliárd eurós eszközvásárlási programot jelenthet be ma az EKB, miután tegnap váratlanul kiszivárogtak a részletek a bejelentésről. Ez ugyanakkor még nem tekinthető hivatalosnak, pusztán a Wall Street Journal írja forrásaira hivatkozva, és az EKB sem kommentálta a híreket. Az információk szerint 2016 végéig tarthat majd a kötvényvásárlási program, ám annak gyakorlati megvalósításáról továbbra sincsenek hírek. A piaci konszenzus 500-550 milliárd eurós éves programmal számolt, így túlságosan nagy eltérést ettől nem lehet látni.
  • Főleg a devizapiacokon okozott nagy mozgást a hír, az euró először látványos erősödést mutatott, majd visszagyengült a hírek előtti szintre. Innen később viszont sikerült gyengülnie az eurónak, jelenleg 1,158 közelében állnak a jegyzések, ugyanakkor tegnap nap elején volt alacsonyabban is az EURUSD árfolyam. A svájci frankkal szemben közben ismét paritás alatt található az euró árfolyama, de a forinttal szemben is gyengülést mutatott, már 315-nél mozog az EURHUF árfolyam.
  • A piacokat is keményen megrángatták a hírekre, a DAX hol pluszban, hol mínuszban mozgott az események után. Nap végére azonban a vevők kerekedtek felül, 0,4-1,6 százalékos emelkedések születtek Európában, a jó hangulat pedig kitartott a tengerentúlon is, ahol 0,2-0,5 százalékosak voltak a pluszok. Ázsiában mérsékelt emelkedéseket lehet látni. Ebben a hangulatban egyébként a magyar tőzsde is jól szerepelt, 0,8 százalékos pluszban zárt a BUX index.
  • Főleg a Richter volt formában, ezzel pedig már a második egymást követő kereskedési napon ér el szép pluszokat, és közel 5,5 százalékot erősödött a hétfői zárás óta. Az OTP is lendületben van, az egy héttel ezelőtti 3 400 forint alá történő leszúrás óta már közel 10 százalékot tudott emelkedni, itt is főleg az elmúlt két nap remek teljesítménye miatt.
  • A héten már a második pozitív hírrel szolgált a Richter a cariprazine tesztelésével kapcsolatban. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy a cariprazine a perzisztens és predomináns negatív szimptómás skizofrén betegek megfelelő kezelésére is alkalmas lehet. A keddi (január 20.) bejelentés szerint pedig a skizofréniában szenvedő betegek tüneteinek kiújulásában mutatott előzetes pozitív eredményeket a készítmény.
  • Megsemmisítette a horvát gazdasági minisztérium az INA kutatási engedélyét megvonó döntését, írja az INA honlapján. Bár a kutatási engedély 2014-ben lejárt, az INA kérvényezni fogja, hogy ezt hosszabbítsák meg azzal az időszakkal, amely idő alatt a döntés következtében nem végezhetett munkálatokat a területen.
  • 3,5 százalékot emelkedett zárás után az eBay (Nasdaq) árfolyama, miután a negyedik negyedéves számok nem okoztak csalódást az elemzőknek. A technológiai cég 4,92 milliárd dolláros árbevételt, és 90 centes tisztított EPS-t ért el. Kedvezőnek számít a befektetők szempontjából, hogy a cég 7 százalékos létszámcsökkentést hajt végre, aminek keretében 2 400 főt bocsáthatnak el. Negatívum viszont, hogy az első negyedéves menedzsment várakozás alacsonyabb lett az elemzők prognózisánál.
  • Bemutatta Windows 10-es operációs rendszerét a Microsoft (Nasdaq), ami nem csak PC-kre, hanem tabletekre és okostelefonokra is elérhető lesz majd. Az egyik legfontosabb cél, hogy a felhasználói élmény a különböző eszközök váltása közben zökkenőmentes legyen. A Microsoft továbbá bemutatott egy HoloLens névre keresztelt eszközt is, ami hologramok segítségével teszi lehetővé az alkalmazások készítését.
  • Nem sikerült jól az AMD (Nasdaq) negyedik negyedéves gyorsjelentése, miután a várt 1 centes tisztított EPS helyett 16 centes mínuszt mutatott a vállalat. Az árbevétel ugyanakkor hozta a várakozásokat, és a tegnap 9 százaléknál is többet erősödő papír a zárás után csak kicsivel több, mint 1 százalékos mínusszal korrigált.
  • Újabb tőkeemelést hajt végre az Uber, ezúttal 600 millió dolláros forráshoz juthat a vállalat, továbbá 1,6 milliárd dollár értékben bocsáthat ki átváltható kötvényeket a Goldman Sachs ügyfelei között. Bár a pár hónapja már Magyarországon is elérhető szolgáltatást kínáló cég tőzsdei bevezetéséről még nincs szó, az ilyen tőkemozgások jól mutatják, hogy a közösségi szolgáltatások iránti kereslet növekedését a befektetők is egyre inkább érzékelik.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!