A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyszerűbbé teszi magát az Adidas

Vágólapra másolva!
Megválik a Rockport cipőmárkától az Adidas, derült ki a cég bejelentéséből. Örülnek a befektetők.
Vágólapra másolva!

Az Adidas összesen 280 millió dollárt kap a Berkshire Partners és a New Balance alkotta párostól az üzletágért, ami azért szép summának számít. Már csak azért is, mert a 2014-re 650 milliós nettó nyereséggel számol a cég.

A Rockport cipők eladásai egyébként nem szerepeltek túl jól az utóbbi időben, jellemzően csak stagnálást mutattak az elmúlt negyedévekben. A harmadik negyedév végén záródó 12 hónapos periódusban 280 millió dollárt ért el a márka árbevétele, ami a csoportszintű árbevételhez képest azért elhanyagolható mértékű, alig két százalékot tesz ki. Az ebből származó nyereség pedig vélhetően jelentősen alacsonyabb évi 280 millió dollárnál.

Forrás: Adidas, Investor.hu

Pénzügyi szempontok mellett főleg az lehetett az Adidas célja, hogy tovább egyszerűsítse a működést, és megváljon azoktól a területektől, melyek nem stratégiai fontosságúak. Az utcai cipőket árusító Rockport nem tartozott ebbe a kategóriába. A befektetők ennek megfelelően azért örülnek a bejelentésnek, miután a menedzsment elkötelezettségét mutatja a restrukturálás mellett.

Az Adidas emellett számos bejelentést tett a 2014-es forgalmi adatot illetően:

  • 14,8 milliárd eurós lett az éves árbevétel, ami valamivel jobb a várt 14,7 milliárd eurónál. Ez éves alapon 2,2 százalékos növekedést jelent.
  • A devizahatások kiszűrésével 6 százalékos lenne a növekedés. Az euró pedig 2014 első felében pedig még azért jelentősen erősödött. A következő negyedévekben vélhetően pedig csak segíthet majd az euró gyengülése a cégnek.
  • Az orosz rubel gyengülése 80 millió euróval rontotta az éves nettó nyereséget.

A bejelentésekre az árfolyam kiválóan reagált, közel 4 százalékos pluszban jár már az árfoylam, és 60 euró felett jár. Ezzel az Investor Trader ügyfeleinek pár héttel ezelőtt kiküldött kereskedési ötletünk még nagyobb pluszban jár már.

Az Adidas napi grafikonja (Xetra) Forrás: Adidas, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!