A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Folytatja gyengülését az euró, egyre inkább közelíti a paritást a dollárral szemben. Közben az OTP nagyon erős az elmúlt napokban, és húzza a magyar tőzsdét.
Vágólapra másolva!
  • Tovább folytatja mélyrepülését az euró, a dollárral szemben már 1,08-ig jöttek le a jegyzések, folytatva az elmúlt napok tendenciáját. A háttérben továbbra is az EKB monetáris politikája, és az eszközvásárlási program áll. A dollár erejét ezzel együtt a Fed hamarosan bekövetkező kamatemeléséről szóló spekulációk is táplálják. A forint az euróval szemben így 305,3, míg a dollárral szemben már 283 közelében áll.
  • Vegyes nyitás jöhet ma az európai piacokon a határidős indexek szerint. A görögök felől közben olyan hírek érkeztek, miszerint az eurozóna pénzügyminiszterei egyetértenek abban, hogy holnaptól meg kell kezdeni a technikai jellegű tárgyalásokat a hitelezésről, kiemelve, hogy Görögországnak nincs vesztegetni való ideje.
  • Emelkedéssel tudtak zárni tegnap az amerikai piacok, a főbb indexek 0,3-0,8 százalékokat hoztak össze. Főleg az ipari cégek és egészségügyi vállalatok tudták húzni a piacot, míg az energiaipari cégek nem voltak jó formában.
  • A magyar részvények is jó formában voltak a hét első kereskedési napján, a Moody’s-tól várt esetleges kedvező hírek elmaradása ellenére is. Főleg az OTP-t húzták meg, 4 526 forintig emelkedett a bankpapír, így folytatja a pénteki gyorsjelentés óta látott szárnyalását, amióta már 8,4 százalékot menetelt. Utoljára egyébként tavaly június végén volt ennyire magasan az árfolyam.
  • Vételi ajánlatot tett a Mol a TVK fennmaradó részvényeire, melyek nem kerültek a nyilvános vételi ajánlat során a céghez. A Mol papíronként 4 984 forintot fizetne, az eladásra kerülő részvényeket pedig legkésőbb március 23-ig lehet átadni.
  • Bekerült a BUX indexbe az ÉMÁSZ, és a Graphisoft Park is, derült ki a BÉT közleményéből. Március 23-tól lép életbe az új indexkosár.
  • Kiváló évet zárt az ANY Biztonsági Nyomda 2014-ben, aminek eredményeként 71 forintos osztalék kifizetését javasolja majd a közgyűlésnek a vezetőség. Ha pedig tartja az elmúlt évek politikáját a cég a végleges kifizetés a 73 forintot is elérheti, ami közel 8 százalékos osztalékhozamot jelent a 934 forintos hétfői záróárral kalkulálva.
  • 7,6 százalékos mínuszban zárt tegnap a BlackBerry (Nasdaq: BBRY), amivel egészen 9,86 dollárig süllyedt az árfolyam. Ezzel éppen a 200 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal alkotta támaszig jutott a részvény. A mínusz a Goldman Sachs elemzőjének köszönhető, aki 10 dolláros célárát 9 dollárra vágta vissza, és eladásra javasolja a papírokat. A Goldman szerint a következő másfél évben talpra állás helyett növekvő veszteségek lesznek majd a cégnél. A BlackBerry-ről szóló kereskedési ötletünket itt olvashatja el.
  • Bemutatta okosóráját az Apple (Nasdaq: AAPL) tegnap, ahol 349 dollárért jön majd a legolcsóbb verzió. Emellett jön még rozsdamentes acélból készülő változat 549 dollárért, de 10 ezer dolláros luxusváltozat is megvásárolható lesz majd. A technológiai vállalat új Macbookot is bemutatott, valamint az HBO-val is szorosabb lesz majd az együttműködés. Az árfolyam tegnap 0,4 százalékos pluszban zárt végül.
  • 15 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot hagyott jóvá a Qualcomm (Nasdaq: QCOM) vezetősége, emellett pedig az osztalék 14 százalékos megemeléséről is döntöttek. Az osztalék így a korábbi 42 cent helyett 48 centre emelkedett, ami a tegnapi 72,71 dolláros záróárfolyamon számolva 0,7 százalékos osztalékhozamot jelent. A részvény árfolyama 3,5 százalékot emelkedett tegnap piaczárás után.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!