A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Egyre jobban erősödik a dollár a pénteki makroadatok után, ez pedig az olajárak esése mellett nem igazán tesz jót a piacoknak.
Vágólapra másolva!
  • 1,5 százalék körüli mínuszban járnak a főbb európai részvényindexek, és az amerikai határidős indexek is 1 százalék körüli visszaeséseket vetítenek előre. A rossz szereplést elsősorban az energia szektor gyengélkedése okozza, e mögött pedig egyértelműen az olajár újabb visszaesése állhat, a WTI ismét 50 dollár alatt jár, és a Brent is 57,8 dollárig csúszott vissza. A Goldman tegnapi 40 dolláros rövid távú prognózisa így nem tett jót a piacoknak.
  • Folytatja látványos erősödését a dollár az euróval szemben, már 1,072-ig is eljutottak a jegyzések délutánra, igaz, innen némi korrekció után 1,078-ig pattant vissza az EURUSD. Egyre inkább úgy tűnik, a piaci szereplők a kamatemelést kezdik árazni, ami a részvények számára nem túl jó hír.
  • Komolyan gyengül a forint ma a főbb devizákkal szemben, az euró 308,6-ig, a dollár pedig 287,2-ig ment, de valamennyi régiós deviza nyomás alatt van. Pedig az inflációs számok nem lettek annyira rosszak, csak 1 százalékos volt a visszaesés éves alapon, holott az elemzők 1,2 százalékkal számoltak.
  • Elgyengült a magyar piac a kora délutáni órákra, főleg a Mol és a Richter azok a papírok, ahol napon belüli gyengélkedést lehet látni. Előbbi részvény 1, utóbbi 0,2 százalékos mínuszban van, míg az OTP és a Magyar Telekom egyelőre pluszokkal halad a zárás felé. A 0,7 százalékos pluszt ezzel együtt mínusz 0,1 százalékra cserélte a BUX.
  • 998 forinton is járt az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama a jó gyorsjelentés után, ám innen 3,9 százalékos pluszig, 970 forintra csúszott vissza az árfolyam.
  • Március végén tárgyal majd a horvát kormány legközelebb INA-ügyben, mondta el Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter egy Montenegróban lévő találkozón. A miniszter szerint az amerikai közvetítő majd ezen a tárgyaláson jelenhet meg először.
  • Optimista hangvételű cikk jelent meg kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain a magyar gazdaságról. Christian Geinitz pozitív meglepetésnek nevezte a kormány békülékenyebb hangnemét a bankokkal szemben, melyek a tőzsdére is pozitív hatással vannak. A szakember az ipari termeléssel és a GDP-növekedéssel kapcsolatban is elégedettségét fejezte ki.
  • Jól fogadták a befektetők a Credit Suisse (Svájc: CSGN) vezérigazgatójának leváltását. Brady Dougan helyét a Prudential (London: PRU) korábbi vezetője, Tidijane Thiam veszi át. A váltás hírére jelentősen reagáltak az érintett vállalatok részvényárfolyamai, a svájci bank papírja jelenleg 7,3 százalékos pluszban jár, az angol biztosító viszont 2,5 százaléknál is nagyobbat esett eddig.
  • 6,6 százalékos ugrást mutat nyitás előtt az Urban Outfitters (Nasdaq: URBN) árfolyama, miután a ruházati cég 60 centes negyedéves EPS-t ért el, szemben a tavalyi évi 59 cent, és a várt 58 centtel szemben. A január végén záródó negyedéves periódusban a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma 6 százalékkal nőtt éves alapon.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!