A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Meglepetésre kamatot vágott a kínai jegybank, amit az ázsiai piacok visszafogott emelkedéssel fogadtak. Ma startol a nyilvános kereskedés a Wizz Air részvényeivel a londoni parketten.
Vágólapra másolva!
  • Ma már elindul a nyilvános kereskedés a Wizz Air részvényekkel a londoni parketten. A három napos feltételes kereskedési szakaszban csaknem 14 százalékot emelkedett a részvény árfolyama, pénteken 1310 pennyn zárt.
  • 4680 forintra emelte az OTP-re vonatkozó célárát a JP Morgan elemzője a korábbi 4430 forintról. Ajánlása azonban maradt semleges. Pénteken 1,4 százalékos mínuszban zárt a bankpapír, 4285 forinton.
  • A BUX index is alulteljesítő volt, ugyanis 1,5 százalékos mínuszával jelentősen alulteljesítette az európai piacokat. A Mol 2,6 százalékot esett, ezzel pedig visszacsúszott a 12 000 forintos szintje alá, de a Richter is 1,8 százalékkal került lejjebb, és 3930 forinton fejezte be a napot.
  • A hétvégén kamatot vágott a kínai jegybank, ugyanis a gazdasági növekedésre lefelé ható kockázatokat látnak. A központi bank 25 bázisponttal csökkentette a rátát, ez pedig meglepte a piacot, ugyanis az elemzői konszenzus csak későbbre várt kamatvágást. A hírek után a vezető ázsiai tőzsdeindexek emelkednek. Emellett megérkezett az HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzserindex adata is, amely februárban 50,7 pontot mutatott a januári 49,7 pont után.
  • Mínusszal fejezték be a hetet az amerikai tőzsdeindexek, 0,3-0,5 százalékos mínuszok jöttek össze február utolsó kereskedési napján. Európában viszont szép pluszokkal búcsúztatták az év második hónapját a börzék, 0,4-0,8 százalékkal emelkedtek a vezető részvényindexek, egyedül a londoni FTSE100 végzet halvány mínuszban. Ma vegyes nyitás jöhet az európai piacokon a Kínából érkező híreket követően.
  • A kamatemelés megkezdése után nem lesznek már könnyen előrejelezhetőek a Fed lépései, mondta el a Fed alelnöke, Stanley Fisher egy konferencián. Szerinte a későbbiekben az amerikai jegybank nem egy előre meghatározott terv szerint fog a kamatemelésekről dönteni, hanem csakis a gazdaság viselkedése alapján. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy azt is szeretnék elkerülni, hogy ezekkel a lépésekkel folyamatosan meglepetéseket okozzanak a piacon.
  • A vártnál gyengébb negyedéves eredményeket közölt Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway (NYSE: BRK), a tisztított egy részvényre jutó üzemi eredmény 2412 dollár lett (várt: 2701 dollár). A pénteki kereskedés kisebb mínuszban zárta a Berkshire részvénye.
  • Már a héten lezárulhat az RWE (Xetra: RWE) és az orosz milliárdos, Mikhail Fridman vezette LetterOne Group közötti tranzakció a német közműcég olaj- és gázipari egységének, a DEA-nek az eladásáról, közölték az érintett felek. Mindez annak ellenére jöhet létre, hogy a brit kormány tiltakozott az ügylettel kapcsolatban, ugyanis nem szeretnék, hogy orosz kezekbe kerüljenek brit partok közelében lévő gázmezők, amelyek a DEA tulajdonában vannak. Korábban a Mol is szóba került, mint a DEA esetleges vevője.
  • A francia Orange (Párizs: ORA) a Telecom Italia (Milánó: TIT) megvásárlását fontolgatja. Erről vasárnap maga a francia vállalat vezérigazgatója, Stephane Richard beszélt a Wall Street Journalnak a barcelonai Mobile World Congress-en. Kiemelte viszont, hogy egyelőre még csak gondolkodnak a felvásárláson, és ezt erősítette meg a Telecom Italia szóvivője is, aki elmondta, hogy a két vállalat között nem történt még tárgyalás az ügyben.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!