A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Amazon komolyan beszáll a hotelbizniszbe

Mostantól nem kizárólag az ár az Amazon érve a hotelbizniszben.
Vágólapra másolva!
Beigazolódni látszanak a korábbi várakozások, amik szerint az Amazon meg akarja erősíteni a turisztikai piacon szerzett pozícióit.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Localon ugyan már korábban is elérhető volt jó néhány szálláshely, ezek azonban - a hazai bónuszoldalakhoz hasonlóan - kizárólag akkor jelenhettek meg, ha az eredeti áruknál lényegesen olcsóbban, akár 40-50 százalékos kedvezménnyel kínálták a szobáikat.

Teljes áron

Egy stratégiai váltásnak köszönhetően azonban az Amazon Local legújabb verziójában néhány hotel már a nyilvánosan publikált áron is megjelenik. A változás azért fontos, mert azt vetíti előre, hogy az Amazon újragondolja, milyen hozzáadott értékkel kívánja erősíteni a pozícióit ebben a szektorban - és ez az érték jól láthatóan nem a sokszor irreálisan alacsony ár lesz.

Mostantól nem kizárólag az ár az Amazon érve a hotelbizniszben. Forrás: Amazon

Bármit eladnak

"Bármi mást elég jól el tudnak adni, miért pont hotelszobákat ne tudnának?" - mondta egy New Jersey-i hotel ügyvezetője a Skiftnek a változással kapcsolatban. Az igazgató egyébként egyike azoknak, akik a mostani változással csatlakoztak az Amazon Localhoz, és ezen a platformon pontosan ugyanannyiért kínálják a szobáikat, mint például a Booking.comon.

Komolyan kell venni

A nyilvánosságra került információk alapján az Amazon körülbelül 15 százaléknyi jutalékot kap a rajta keresztül foglalt szobák árából.

Érdemes kiemelni, hogy bár az e-kereskedelem más területein az Amazon igazi mamutcégnek számít, a hotelbizniszben igazi tejfelesszájú a szektor óriásaihoz, például a Booking.com-hoz vagy az Expediához képest.

Ezzel együtt, ha bebizonyosodik, hogy ebben az iparágban is komolyan szeretné megvetni a lábát, akkor érdemes az Amazon minden lépését nagyon komolyan venni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!