A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nagyon erősödik a dollár, ami az amerikai részvényeknek nem tesz jót. Ma reggel Európában kisebb emelkedéseket látni, amivel korrigálják a tegnapi eséseiket.
Vágólapra másolva!
  • Vártnál gyengébb makroadatok jöttek ma reggel Kínából, a kiskereskedelmi forgalom 10,7 százalékos növekedést mutatott (várt: 11,6 %), míg az ipari termelés csak 6,8 százalékkal bővült éves alapon (várt:7,7%). A Shanghai Composite stagnál, míg a Hang Seng 0,6 százalékos mínusszal reagált, ám Ázsiában nincsenek ma reggel nagy mozgások.
  • Jelentősebb mínuszok születtek tegnap az amerikai piacokon, a főbb indexek 1,7-1,9 százalékos visszaesésekkel zártak. Főleg az olaj gyengélkedése és a dollár ereje játszhatta ebben főszerepet. A szektorok közül a pénzügyi papírok és az technológiai cégek szerepeltek a leggyengébben, 2 százalékos mínuszokat hoztak össze. A legjobban teljesítő közműcégek viszont szintén mínuszban, átlagosan 0,2 százalékos visszaeséssel zártak.
  • Brutálisan erősödik a dollár az elmúlt órákban is, már 1,07 alatt járnak az euróval szembeni jegyzések, és a dollár index is lassan 12 éves csúcson jár. A piaci szereplők a múlt heti munkaerőpiaci adatok után a Fed közelgő kamatemelését árazhatják, aminek egyre nagyobb valószínűséget adnak.
  • Ebben a környezetben a nyersanyagok is tovább csúsznak lefelé, az arany már 1 160 dollárig esett vissza, miközben a WTI 49, a Brent pedig 57 dollár alá csúszott be. Az olaj esetében a nagy mélyrepülés utáni felpattanás így jelentősen megakadhat.
  • Európában közben enyhe pluszokkal kezdődött meg a mai kereskedés, igaz, tegnap itt már jelentősebb, 0,7-2,5 százalékos esések jöttek össze a főbb indexeknél, ráadásul az euró relatív gyengülése a kontinens papírjait segíti. A magyar tőzsde is profitálhat a némileg jobb hangulatból, bár egyelőre a BUX csak minimális pluszt mutat.
  • 12 000 forintról 12 500 forintra emelte célárát a Raiffeisen a Molra vonatkozóan, az ajánlás ugyanakkor továbbra is tartás maradt. A tegnapi záróárhoz képest ez több mint 5 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A Mol ezzel együtt letörte a 200 napos mozgóátlagot, és technikailag nem fest most annyira jól.
  • Lehet még tere az MNB monetáris tanácsának kamatvágásokra, mondta el Orbán Gábor ma reggel az M1 TV-ben. Az adó- és pénzügyekért felelős helyettes államtitkár szerint a negatív infláció miatt emelkednek a reálhozamok, és ez segítheti a folyamatot.
  • Történetének legnagyobb veszteségét szenvedte el 2014-ben az E.ON (Xetra: EOAN). A tavalyi év során 3,2 milliárd eurós veszteséget ért el a német energiaipari vállalat úgy, hogy egy évvel korábban még 2,1 milliárd eurós nyereségről számoltak be. De a jövőre nézve sem optimista a vezetés, mivel a deviza hatások és az energiaárak csökkenése következtében az idei évben is negatívan érintheti a profitot.
  • Az elemzői várakozások alatt teljesített a Deutsche Post (Xetra: DPW) nettó profit soron (tény: 640 millió euró, várt: 666 millió euró), miután gyorsjelentésében a negyedik negyedéves nyereségének 17 százalékos csökkenéséről számolt be éves alapon. A vállalat ennek ellenére az egy évvel korábbi 0,80 eurós osztalék után, 2014-re 0,85 eurós osztalékot tervez kifizetni. Emellett pedig, bár üzemi eredménye a tavalyi év során 905 millió euró volt, az idei évre 3,05 és 3,2 milliárd euró közötti értékre várják azt.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!