A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Történetének legnagyobb veszteségét jelentette a Tesco

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
96 éves fennállásának legnagyobb veszteségéről számolt be a Tesco. A kiskereskedelmi vállalat 6.4 milliárd fontnyi veszteséget halmozott fel az idén február 28-cal záródó pénzügyi évben. A hatalmas veszteség mögött egyszeri tételek is állnak, a cég 7 milliárd fontnyi eszközt írt le a mérlegében.  A negatív jelentés ellenére az árfolyam emelkedik, 239 pennyvel a kurzus több mint 1.5%-ot erősödött.
Vágólapra másolva!

A 6.4 mrd fontos adózás előtti veszteség jóval meghaladja a piac által várt kb.5 mrd fontot, a különbség elsősorban a várakozásoknál nagyobb leírásokhoz kapcsolódik. A pozitív árfolyamreakció is ezzel magyarázható (üzemi soron még maradt a nyereség), a piac egyelőre nem vesztette el bizalmát Dave Lewis-ban, a cég új vezérigazgatójában.

tesco Forrás: investor, yahoo finance

Lewis, aki a Unilevertől érkezett tavaly a vezérigazgatói székbe, nehéz időszaknak nevezte az elmúlt egy évet. Az élelmiszerárak csökkenése Nagy-Britanniában alapvetően negatív környezetet jelentett a Tesconak. A verseny nagyon erős az élelmiszerkereskedelemben, a marzsokat növelni nem igazán tudják a szereplők. Az egyszeri hatásoktól megtisztított üzemi eredmény 1.5 mrd fontot tett ki, ami közel 60%-kal alacsonyabb volt mint egy évvel korábban.

Összességében a jelentés a Tesco versenyképességének gyengüléséről árulkodik. Lewis közel egy éve azért érkezett, hogy ezt a trendet megfordítsa, ugyanakkor az eredményekre még várni kell. A stratégia célja, hogy a vásárlói kosár méretét növeljék, amiket a termékválasztékkal, szofisztikált lojalitás programjával, egyedi akcióival kíván elérni az áruházlánc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!