Ősztől jöhet a családi csőd

Családi csőd Background Bearing Break Up Caucasian Appearance Child Couple Divorce Emotion Ethnic Origin Family Father Feminine Gender From 25 To 35 Years From 35 To 45 Years From 5 To 8 Years From 8 To 12 Years Furniture Hands Covering Eye
Family in drawing-room, sad couple sitting in sofa, man with hand over his eyes, two children playing in background.
Vágólapra másolva!
Ősztől életbe léphet a családi csődvédelem. Elsőként a jelzáloghitel-adósok szűkebb köre élhet a lehetőséggel, jövő szeptembertől pedig már minden elmaradással küzdő család előtt megnyílik az adósságcsapdából kivezető út.
Vágólapra másolva!

A Kereszténydemokrata Néppárt a hét közepén terjeszti az Országgyűlés elé a családi csődvédelemről szóló javaslatát – mondta a Napi Gazdaságnak Rétvári Bence, a párt alelnöke. Hozzátette: az elképzelések szerint a javaslatról még a tavaszi ülésszakban döntés születik.

Önkéntesen választható

A politikus kiemelte: a családi csődvédelem intézménye az önkéntesség elve alapján működik majd. A család csak akkor élhet a lehetőséggel, ha tartozásának együttes értéke nem haladja meg a vagyon kétszeresét. A magánszemélyek mindenféle tartozás leküzdésére igénybe vehetik a csődvédelmet. Ez a lehetőség azok előtt is nyitva áll majd, akiknek az ügyében már megindult a végrehajtás. A procedúrába bekapcsolódhatnak a kezesek, az adóstársak és más kötelezettek is.

A bírói döntés meghatározza majd, hogy a család különféle bevételeit miképpen kell felosztani a hitelezők között Forrás: Photononstop/Sylva Villerot

A bírói döntés meghatározza majd, hogy a magánszemély, a család különféle bevételeit miképpen kell felosztani a hitelezők között. Amennyiben az adós öt éven keresztül betartja a megállapodásban, a bírói határozatban foglaltakat, akkor a folyamat végén mentesülhet adósságainak bizonyos részétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről