A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 milliárd forintra pályázhatnak a kkv-k

Vágólapra másolva!
Június 22-étől pályázhatnak összesen 5 milliárd forintra olyan vállalkozások, amelyek az előző két üzleti évből már rendelkeznek legalább 25 százalékos exportbevétellel, és legalább két főt foglalkoztatnak.
Vágólapra másolva!

A kiírás szerint egyenként 1,5-20 millió forint támogatásra lehet pályázni június 22-től 2017. június 22-ig. A vállalkozások az elnyert támogatásból fedezhetik a külpiacra jutás költségeit, marketingeszközöket, és elszámolhatók szakértői kiadások is.

A nyertes vállalkozásoknak kötelezettségeik is vannak, például fenn kell tartaniuk az alkalmazotti bázislétszámukat legalább két évig, foglalkoztatniuk kell állandó külkereskedelmi felelőst, és idegen nyelvű honlapot kell készíteniük.

„A kevésbé tőkeerős, de piacképes és magas hozzáadott értékű terméket gyártó kkv-k támogatása és exportpiacra lépése fontos része a gazdaságfejlesztésnek” – hangsúlyozta Pető Gábor, a MultiContact Consulting ügyvezetője. Hozzátette, az 5 milliárdos keretösszegű pályázat mintegy 550-600 vállalkozásnak segíthet megvalósítani jelenlegi külpiaci terveit, illetve exporttevékenységét hosszabb távon fenntartható, biztos pályára állítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!