A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamarabb jutnak pénzükhöz a kkv-k

Vágólapra másolva!
Hamarabb kapják meg pénzüket vevőiktől a vállalkozások, így a beszállítóikat is hamarabb ki tudják fizetni. Ezzel a két teljesítés közti időtáv is lecsökkent, ami kedvező a vállalkozások pénzügyeire – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.
Vágólapra másolva!

Évek óta javuló trend

A vevői számlák fizetési határideje eddig nem látott szintre csökkent a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredménye szerint, amit megerősít a Bisnode cégminősítő júliusi elemzése is. „A vevők jelenleg átlagosan 24 napos fizetési határidővel szembesítik a vállalkozásokat. A cégek 37 százaléka 16-30 napos fizetési határidővel számol, de vannak, akik még ennél is kedvezőbben, 8 - 15 napon belül fizetnek üzleti partnerei (22-22 százalék). Eközben

erőteljesen lecsökkent az átlagon felüli, 30 napnál hosszabb pénzügyi teljesítés (9 százalék). Márpedig ez igen nagy előrelépés, hiszen két éve még ez volt a jellemző fizetési határidő”

– részletezte Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

És ez még fokozódik

Az egyre javuló trend azért igen lényeges, mert a cégeknek a vevői kapcsolatok a legmeghatározóbbak, megelőzve a vállalkozás pénzügyeit, a közterheket és a gazdaságpolitikát is. Ezzel párhuzamosan a kkv-k is hamarabb tudják számláikat teljesíteni, ennek átlagos határideje 22-ről 19 napra csökkent, amit a várakozások szerint egy év múlva is tartani tudnak majd a cégek. „A vevői és szállítói fizetési határidők több éve tartó csökkenésével a kifizetések közötti finanszírozási időtáv is kedvezően alakul. Jelenleg mindössze 4 nappal kell számolniuk a cégeknek, amely jelentős előrelépés az elmúlt négy évre jellemző 6-10 naphoz képest, és egyértelműen kedvezően hat a vállalkozások fizetőképességére” – mondta el Kovács Viktor Zoltán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!