A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Aranyat foglaltak le Ferihegyen

Ferihegy 2A, 2015.11.10.
Vágólapra másolva!
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a NAV pénzügyőrei összesen 139 db parfümöt, valamint 39 db különféle arany ékszereket foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Az utasok Isztambulból érkeztek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A zöld folyósón akartak áthaladni, ezzel is jelezve, hogy nincs vámköteles bejelentenivalójuk. A szolgálatot teljesítő pénzügyőr azonban megállított három utast, és tételes vámvizsgálat megtartása mellett döntött.

Parfüm és ékszer

Az első egy szlovák állampolgár volt, akinek a poggyászában összesen 139 darab különféle parfümöt találtak, a másik két személy kézicsomagjából, pénztárcájából, valamint ruházata alól összesen 39 darab, ránézésre aranyból készült ékszer került elő. Az utasok elismerték, hogy az ékszereket külföldön vásárolták. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az ékszerek 14 karátos aranyból készültek.

Eljárást indítottak

Az ékszerekkel és parfümökkel kapcsolatban az utasok bejelentési kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a NAV pénzügyi nyomozói büntetőeljárást indítottak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!