A német kisvállalkozó legszívesebben szekéren döcögne el Münchenig

Varga Mihály új hűtői sem hoztak fordulatot, hűtőgép, reklám az ötvenes évekből
Vágólapra másolva!
Lassan mozdulnak a digitalizáció irányába a német kis- és középvállalkozások, pedig erre az iparági vezetők és politikai döntéshozók szerint is nagy szükség lenne az exportorientált német ipar pozíciójának fenntartására.
Vágólapra másolva!

Míg a nagyobb cégek, mint a Siemens vagy az SAP élen járnak a német ipar digitalizációjában, a kisebb, maximum 500 munkavállalót foglalkoztató vállalatok legtöbbször pénzszűkére vagy IT-részleg hiányára hivatkozva

ellenállnak a negyedik ipari forradalomnak.

A német vállalatoknak ezen kívül fontos szempont az új technológiák iparági sztenderdjeinek kialakítása és az adatvédelem is. A McKinsey tanácsadó cég felmérése szerint 10-ből legalább 4 német vállalat egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben valósított meg digitalizációs stratégiát.

Pedig az idő bizony repül Forrás: Wikipedia

Sigmar Gabriel gazdasági miniszter is megpróbálta meggyőzni a kkv-kat a digitalizáció befogadásáról. Egy iparági gyűlésen kifejtette, hogy új hozzáadott értéket jelentő platformok préselődnek a termék és a fogyasztó közé, példaként említve, hogy a lánya autómegosztó szolgáltatást használ ahelyett, hogy saját autót venne.

– mondta.

A szakértők azért is intik az ipart a lemaradástól, mert a nagy szoftvercégek az okostechnológia alkalmazásával versenytársaivá válhatnak, míg a gyártók lecsúsznak az egyszerű hardver-beszállító szintjére.

A német vállalatok többsége konzervatív,

ahelyett, hogy belevágna az új technológiák alkalmazásába, a Boston Consulting Group tanácsadó cég szerint leginkább arra keresi a választ, hogy a munkájában engedélyezett, jóváhagyott eljárásról van-e szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről