150 ezret is bukhat a rosszul kitöltött adóbevallással

hurtigruten
A norvég hajós matrózcsomó-kötésre tanítja a német nyugdíjasokat
Vágólapra másolva!
Érdemes körültekintően kitölteni a személyi-jövedelemadó bevallásokat, és igényelni a nyugdíjpénztári befizetések után járó évi 20 százalékos, legfeljebb 150 ezer forint értékű adó-visszatérítést.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb hazai nyugdíjpénztárnál, az OTP-nél összesen

1,1 milliárd forintnyi adó-visszatérítésre jogosultak a tagok

a tavalyi befizetéseik után. Ez 30 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi értékhez képest.

Ma van az utolsó napja a személyi-jövedelemadó benyújtásának, nem feledkezzen meg a pénztári befizetések után igényelhető adó-visszatérítésről. Arról, hogy a pénztártag mekkora összegre jogosult, arról a pénztár idén év elején küldött igazolást az érintett tagok részére.

A tavalyi évben rekordösszegű egyéni tagdíjbefizetés érkezett az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárhoz.Ennek megfelelően a tagok jelentős összeget igényelhetnek most adó-visszatérítés formájában. A 219 000 tag összesen 1,1 milliárd forintról rendelkezhet - közölte az OTP Önkéntes Magánnyugdíjpénztára.

Forrás: Kisgyörgy Éva

A visszatérítéshez nem kell mást tennie, mint jelölni az adóbevallásban, hogy szeretné, ha visszautalnák nyugdíjpénztári számlájára az év elején, pénztártól kapott igazolásban található összeget.

Érdemes erre odafigyelni, mert a nem nyilatkozók számára ez az összeg elveszik. Ha azonban kérik a visszatérítést, akkor ennyivel is növelhetik a boldog nyugdíjas évekre szánt megtakarításaikat- mondta Nagy Csaba az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!