A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Soros megint kockáztat és kiszáll az aranyból

Soros György milliárdos befektető
Vágólapra másolva!
A Soros György befektetéseit kezelő Soros Fund Management az elmúlt időszakban az eladói oldalra állt az aranypiacon, miközben olyan kockázatos területeken vásárolt be, mint az energiaszektor vagy a feltörekvő piacok.
Vágólapra másolva!

A cég az idei harmadik negyedévben megszabadult a június végéig 30,4 millió dollárt érő SPDR Gold Shares pozíciójától. Ugyanebben az időszakban viszont növelte a kitettségét Japánban, Kínában és a feltörekvő piacokkal összefüggő tőzsdén kereskedett alapokban (ETF) – írja a Bloomberg. A vállalat 34,1 és 24,1 millió dolláros pozíciót vett föl a WisdomTree Japan Hedged Equity Fundban és az iShares China Large-Cap ETF-ben, de 91,9 millió értékben szállt be az iShares MSCI Emerging Markets ETF-be is.

Soros azt követően hagyta maga mögött az aranyat, hogy

a nemesfém 25 százalékot erősödött az év első felében.

Soros kiszállt az aranyból, és áttért a feltörekvő részvényekhez Forrás: DPA/AFP/Peter Kneffel

A milliárdos korábbi vásárlását az határozta meg, hogy a világgazdasággal kapcsolatos pesszimista kilátásai a biztonságos menedékek irányába terelték a befektetetéseit. Júniusban például a guru úgy nyilatkozott, hogy a britek kilépése az Európai Unióból fokozná a pénzügyi krízist, míg áprilisban Kína adósság által fűtött gazdaságát az Egyesült Államok 2007-8-as helyzetéhez hasonlította.

A harmadik negyedévben azonban az arany 0,3 százalékot gyengült, miközben a feltörekvő piaci ETF 9 százalékot erősödött. Soros ebben az időszakban kilenc, az energiaszektorhoz kötődő vállalatba is beszállt,

132 millió dollárra növelve ezzel a vállalat kitettségét

ezen a területen.

Soros bevásárolt például a csővezetékekben utazó Williams részvényeiből, melyek értéke összesen 97,5 millió dollárt értek szeptember 30-ig. Ezzel párhuzamosan kisebb pozíciókat szerzett a California Resources-ban, a Petroleo Brasilerióban, valamint a Rice Energy-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!