A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb kínai vállalattal kötött stratégiai megállapodást a kormány

Szijjártó Péter
Csungking, 2017. május 16. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen és Tung Ping, a Bohong Csoport igazgatósági elnöke (b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai együttműködési megállapodást ír alá Csungkingban 2017. május 16-án. MTI Fotó: Kkm
Vágólapra másolva!
Stratégiai megállapodást kötött kedden Csungkingban Magyarország a Bohong-csoporttal, amely a világ legnagyobb kipufogógyártója - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

A Bohong a hatodik kínai vállalat, mellyel a kormány stratégiai megállapodást kötött, a nagyvállalat a kanadai Wescast felvásárlása révén 1200 embert foglalkoztat magyarországi üzemében, Oroszlányon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Bohong-csoport 9 milliárd forintos új beruházást hajt végre Magyarországon,

mellyel a világ legmodernebb kipufogógyártó technológiáját telepítik Oroszlányba, és ez eddig a legnagyobb kínai autóipari beruházás Magyarországon.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy 69 magyar vállalat 118 képviselője kísérte el, mert a kínai nagyvárosban csungkingi-magyar üzleti fórumot is tartanak, amelynek keretében

13 gazdasági megállapodás köttetik majd, elsősorban informatikai, logisztikai és élelmiszeripari területen.

Tung Ping, a Bohong Csoport igazgatósági elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter stratégiai együttműködési megállapodást ír alá Csungkingban Forrás: MTI/Kkm

Emellett magyar élelmiszerbiztonsági kutatóközpont jön létre a helyi egyetemen, mert a magas szintű magyarországi élelmiszerbiztonsági előírások miatt egyre növekednek a kínai piaci igények a magyar élelmiszeripari termékekre.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Csungking a leggyorsabban fejlődő kínai tartomány, autóipari és informatikai központ; a világ minden 3. laptopja itt készül, és 400 autóipari vállalat működik itt.

- emelte ki Szijjártó Péter, aki arra is kitért, hogy a tartomány és Magyarország kereskedelmi forgalma robbanásszerű növekedésnek indult; tavaly 170 millió dollárt tett ki, ami 57 százalékos növekedést jelent, a magyar export pedig több mint a duplájára nőtt.

A miniszter közölte még, hogy a tartomány a Csungking-Duisburg vasútvonalon keresztül közvetlen összeköttetésben áll Nyugat-Európával, és ezen a vonalon nemrég érkezett meg az első Magyarországra indított szerelvény. Szijjártó Péter elmondta, hogy ma egy olyan logisztikai megállapodást is aláírnak, melynek köszönhetően

a Csungkingból Európába irányuló export egy része Magyarországon keresztül érkezik majd.

Mindemellett a tárcavezető kitért arra is, hogy küldöttsége a Szecsuani Nemzetközi Tanulmányok Egyetemével is megállapodást kötött, ahol magyar tanszék jön létre, és minden évben indul majd magyar nyelvi képzés, melynek hallgatói egy évet Szecsuanban, hármat pedig Budapesten fognak tölteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!