Új megoldáson dolgozik a kormányzat az önkormányzati béremelésekről

Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt mondta, olyan megoldáson dolgozik a kormányzat, amellyel azokat a településeket támogatnák, amelyek saját erőből nem tudják megemelni a köztisztviselők bérét. Szerinte az önkormányzati rendszer jól működik, csak finomhangolásra lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Pogácsás Tibor a Magyar Idők szombati számában megjelent interjúban azt is mondta, hogy azok a települések, amelyek emelni kívánnak a dolgozók bérén, és ehhez van saját forrásuk, január elseje óta megtehetik ezt. De dolgoznak egy olyan megoldáson, amellyel azokat a településeket támogatnák, amelyek saját erőből nem tudják megemelni a köztisztviselők bérét.

Azt mondta, az önkormányzati rendszerben komolyabb, rendszerszintű változásra jövő tavaszig nem kell számítani, a rendszer nem is igényel komolyabb módosításokat. Kisebb változásként említette, hogy a bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó finanszírozás például lényegesen kedvezőbbé válik az önkormányzatok számára.

Arra a felvetésre, hogy a polgármesterek körében többen attól tartanak, hogy a jövőben újabb feladatokat vonhat magához az állam, és ezzel tovább sérülhet az önkormányzatiság elve, az államtitkár úgy vélte, hogy az az eddigi feladatátcsoportosítások miatt sem sérült. "Szeretnék mindenkit megnyugtatni: újabb feladatok átvétele miatt nincs veszélyben az önkormányzatiság" - mondta Pogácsás Tibor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!