A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

OECD: A magyar fejlődés lehet a leggyorsabb a térségben

KSH, GDP
A nyers növekedés 4,1 százalékos volt, a kiigazított 3,7 százalékos
Vágólapra másolva!
Felfelé módosította magyarországi gazdasági növekedési előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), amely idén 3,8 százalékos gyorsulást jósol a magyar gazdaságnak. A félévente megjelenő "Gazdasági kilátások" új előrejelzése szerint ez a régióban idén a legjobb lehet. 
Vágólapra másolva!

A párizsi székhelyű OECD az előző, tavaly novemberben kiadott tanulmányában jelzetthez képest jelentősen, 2,5 százalékról 3,8 százalékra emelte idei magyar GDP-növekedési előrejelzését. A jövő évre szóló előrejelzését pedig 2,2 százalékról 3,4 százalékra emelte.

Az OECD Szlovákia kivételével a térségbeli országok mindegyikénél felfelé javította az idei GDP-növekedési előrejelzést.

A szlovák GDP-növekedés az idén 3,3 százalék lesz, 2018-ban viszont 4,1 százalékra emelkedik a szervezet becslése szerint.
A csehországi növekedési prognózisát az idén 2,9 százalékra emelte, a jövő évit pedig 2,6 százalékon változatlanul hagyta az OECD.

KSH: az év első felében a GDP-növekedés 4,1 százalékos volt (nyers adat) Forrás: KSH

A lengyel növekedés az idén 3,6 százalék lesz az OECD várakozásai szerint, a jövő évi növekedés pedig 3,1 százalék lesz.

A magyar GDP-növekedés legfőbb motorja az OECD meglátása szerint az emelkedő béreknek, a munkáltatók alacsonyabb adóterheinek, az uniós források hatékonyabb elosztásának és a növekedésösztönző gazdaságpolitikának köszönhetően növekvő belső fogyasztás.

Az OECD jelentése kiemeli, hogy Magyarországon fokozatosan csökken a munkanélküliség és egyre kevesebben vesznek részt a közfoglalkoztatási programokban.

A jelentés rámutat, hogy a GDP-arányos államadósság a kormány növekedésösztönző költségvetési politikája mellett is folyamatosan csökken.


Az OECD világgazdasági növekedési előrejelzését 3,5 százalékra javította a novemberben jelzett 3,3 százalékról.

A tanulmány a világgazdasági növekedési kockázatok között a pénzügyi kockázatokat és Kína vállalati szektorának magas eladósodottságát emeli ki.

Az euróövezet idei növekedési előrejelzését 1,8 százalékra emelte az OECD, hangsúlyozva, hogy növekedésösztönző intézkedések eredményességét a nagyarányú munkanélküliség, a béremelések ütemének elmaradása és a nem teljesítő hitelek magas aránya hátráltatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!