Jelentősen nőtt a K&H Bankcsoport első féléves eredménye

Látkép a MÜPA tetejéről - K&H Bank irodája a Lechner Ödön fasoron 2015 február 15-én
Vágólapra másolva!
Az első félévben 22,5 milliárd nettó eredményt ért el a K&H Bankcsoport, ami egyszeri bevételnövelő hatások nélkül is 16 százalékos növekedést jelent - tudatta közleményében a bankcsoport. Jelentősen növekedett a lakossági jelzáloghitel állományának értéke, de megugrott a biztosítási üzletágak teljesítménye is.
Vágólapra másolva!

Rekordszintű nyereséget ért el a bankcsoport az év második negyedévében. Az egyszeri és rendkívüli tételek nélküli nettó nyereség értéke 12,4 milliárd forint volt. Az alacsonyabb kamatok hatásait a növekvő ügyfélszám ellensúlyozta. Jelentősen nőtt a kihelyezett hitelek állománya is.

Több hitelt nyújtottak a vállalati szektor és a lakosság számára is

Mintegy 16 000 magánszemély és több mint 1400 kkv és vállalati projekt számára nyújtott a bankcsoport hitelfinanszírozást, mintegy 152 milliárd értékben az év első felében. A vállalati hitelezési szektor ezzel 7 százalékkal nőtt.

A lakosság számára 48 milliárd forint új jelzáloghitelt helyezett ki a bankcsoport, ami 32 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Ezt 12 milliárd forintnyi személyi hitel egészíti ki, ami kétszer annyi, mint egy évvel korábban.

Erős félévet zárt a K&H Bankcsoport Fotó: Szabó Gábor - Origo

A közleményből kiderül: a nem-életbiztosítási szektorban a díjbevételek aránya 20 százalékkal nőtt, míg a kockázati életbiztosítások díjbevételei 25 százalékkal. Ezt is meghaladta a nyugdíjbiztiosítások ls a befektetésekhez kötött biztosítások bevételeinek növekedése.

Ezek együttesen 38 százalékot tettek ki a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A bankcsoport első féléves eredménye nettó 22,5 milliárd forint volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!