A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szingapúr lehet a startupok keltetője

Gardens by the Bay, Szingapúr
Vágólapra másolva!
Szingapúr a világ egyik vezető technológia központja és méltán nevezhető világvárosnak és az innováció fővárosának. Az egyik helyi cégvezető viszont figyelmeztette az ott élőket, hogy a sikerhez nagyban kell gondolkozni.
Vágólapra másolva!

Kínán kívül Szingapúr vonzza a világon a legtöbb tőkét, valamint a jogi és a politikai infrastruktúra is kimagasló és ez kedvező a startupok számára. Grace Sai az Impact Hub Singapore vezérigazgatója szerint mindez önmagában még nem elég a sikerhez.

Forrás: Wikipedia

Szerinte olyan vállalkozókra van szükség, akik elszakadnak a hagyományos, és a már ismert dolgoktól és valami újat találnak ki.

Véleménye szerint elég motiváltnak kell lenni ahhoz, hogy jelentős problémákat is képesek legyenek megoldani és ez ne merüljön ki abban, hogy létrehozzák a sokadik házhozszállítós applikációt.

Sai, aki szintén magas beosztásban dolgozik a Ventures Foundnál hozzátette, hogy Szingapúr jó úton halad afelé, hogy okos nemzetté váljon. Ugyanakkor azt is fel kell ismerni, hogy

fontosak az új ötletek, amikor egy új terméket készítenek el, vagy egy applikáción dolgoznak.

Végezetül elmondta, hogy a vállalkozóknak el kell kezdeniük a városon kívül gondolkozni és regionális problémákat kell megoldaniuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!