A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Szívesebben költünk kártyával nyáron

bankkártya kártyaolvasó kártyaleolvasó mastercard pay pass
Budapest, 2009. szeptember 24. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert, melyet egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutattak be. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Több mint 30 százalékkal nőtt a külföldi bankkártyás vásárlások száma nyáron, a kártyás vásárlások értéke pedig csaknem 32 százalékkal emelkedett. A belföldi vásárlások ennél szerényebben bővültek: az érték 12,9 a vásárlások száma pedig 15,6 százalékkal emelkedett - közölte a K&H.
Vágólapra másolva!

Az idén június-augusztusban a banknál a bankkártyás tranzakciók száma 42,6 százalékkal, összege pedig 34 százalékkal emelkedett az előző év nyarához képest. Ez azt jelenti, hogy nyáron, nyaralás alatt intenzívebb a kártyahasználat mind értékben, mind darabszámot tekintve. Magyarországon 7 ezer forint, külföldön 12 ezer forint volt a bank ügyfeleinek átlagos költése egy vásárlás alkalmával - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs igazgatója.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesítése alapján a második negyedévben idén 151,98 millió vásárlást bonyolítottak le magyar kibocsátású fizetési kártyákkal belföldön.

Illusztráció Forrás: MTI/Földi Imre

Az első negyedévben pedig 134,01 milliót. A vásárlások értéke az első negyedévben 944,32 milliárd forint volt, a második negyedévben meghaladta az 1066,64 milliárd forintot.

Az MNB honlapja szerint a második negyedévben 11,37 milliószor vásároltak külföldön magyar kibocsátású fizetési kártyákkal, az első negyedévben pedig 10,46 millió alkalommal.

A vásárlások értéke az első negyedévben 125,47 milliárd forint volt, amely a második negyedévben 134,34 milliárd forintra emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!