Óriási a felháborodás az interneten, mert kiderült, hogy a Ferrero édességipari vállalat megváltoztatja ikonikus terméke, a Nutella receptjét.
A változtatást sokáig titkolták a cégnél, de most egy szemfüles német csoport kiszúrta, hogy a világ egyik legnépszerűbb édességében
több lett a tejpor, több lett a cukor és kevesebb a mogyoró.
A változtatás tényét elismerte a Ferrero. Az olasz vállalat szerint csak finomhangolás történt a recepten, annak íze és tápértéke változatlan maradt.
A Guardian szerint a tejpor aránya 7,5 százalékról 8,7 százalékra,
míg a cukor aránya 55,9 százalékról 56,3 százalékra nőtt.
A cég magyarázata nem nyugtatta meg a Nutella-hívőket, akik szerint
vétek a szent receptet akár a legkisebb mértékben is megváltoztatni.
Nem csoda tehát, ha várhatóan ismét egyre több bíráló poszt fog érkezni a #boycottNutella címszóra a Twitteren.
A „Bojkottáld a Nutellát!” felhívás korábban több alkalommal is felbukkant a neten.
Volt, hogy az összetevők arányait bemutató fotó borította ki az internet népét, míg mások az erdőirtások ellen tiltakoznak, amelyhez a bővülő pálmaolaj-ültetvények miatt járul hozzá a cég közvetve.
Korábban beszámoltunk róla, hogy a világ mogyorótermésének jelentős hányadáért Törökország felel, így egy nem elégséges török időjárás miatt a Nutella termelése is veszélybe kerülhet.
Bármennyire is hihetetlen adat,
napjainkban minden negyedik mogyoró Nutellaként vagy Ferrero Rocher töltelékként végzi,
így akár ez is állhat a mogyoró részarányának csökkentése mögött.