A szicíliai székhelyű borász 20 fiatal munkást foglalkoztat, a feleségével közösen vezetett 24 hektáros birtokon.
„Az Etna az élet maga: félelmetes, amikor felrobban, de számomra mégis vonzó" – nyilatkozta Cornelissen a CNBC-nek.
Cornelissen természetes borkészítési eljárásokat alkalmaz, borának jellegzetességét pedig az Etna maga adja.
A borhoz fűződő megközelítésem ötvözi az ősi borkészítést a mai minőségi elvárásokkal. Most a talaj fekete, ami szokatlan, mivel szó szerint sziklák között járunk, és mégis, tele van ásványi anyagokkal, miközben a hely vízelvezetése kiváló, a szőlő itt évszázadokig is fennmaradhat"
– foglalta össze a borász.
Cornelissen legnépszerűbb borai már több mint 250 dollárért (kb. 66 ezer forint) kelnek el,
de a szőlőbirtok indítása nem volt könnyű feladat. A szőlőgazdálkodók idejüknek több mint negyedét töltik bürokratikus ügyintézéssel.
A nehézségek ellenére Cornelissen hírnevet szerzett magának, méghozzá úgy, mint a teljesen természetes borok készítője.
Az egyik legfelsőbb kategóriába tartozó bora, a Magma gyakorlatilag kézzel készül, adalékanyagok, szűrés vagy kén-dioxid – a hagyományos borok fő tartósítószere – nélkül.