A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar startup tisztítja a német levegőt

virágzó titánbuzogány
A Szumátra szigetén honos titánbuzogánynak, vagy dögvirágnak is nevezett növény a világ legnagyobb, 2 méternél magasabbra is megnövő virágja. Átlagosan három évbe is beletelik, ameddig kivirágzik, ez azonban csak két-három napig tart, utána összecsuklik. Kibomlásának első mintegy 12 órájában orrfacsaró bűzt áraszt. Szaga az égett cukorénak és a rothadó húsénak az elegye, amely vonzza a beporzáshoz szükséges legyeket és rovarokat, de elriasztja a kártevőket.
Vágólapra másolva!
Átlagosan naponta 20 ezer liter levegőt lélegzünk be, ennek 90 százalékát beltérben, ami általában szennyezettebb, mint a szabadban. Ezen segít egy magyar fejlesztésű levegőminőség javító eszköz, melyet okostelefonnal lehet irányítani.
Vágólapra másolva!

A Sol-One-ra már lecsapott a német és skandináv piac. A szervezet regenerálódását segítő készülék tisztítja a levegőt, illatosít, ionizál és fényterápiás funkcióval is bír. A készülék gyártója 2016-ban egy nemzetközi közösségi finanszírozási kampány keretében lépett piacra.

Azóta elindult a sorozatgyártás és nemrégiben több mint 100 millió forintos tőkeinjekciót is kapott a startup, a főként egészségügyi területen aktív Septem Lute Kft.-től.

Ennél egyszerűbben is lehet oxigénhez jutni Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A befektetésnek köszönhetően elindult a nemzetközi építkezés: a gyártó cég több külföldi bemutatón és szakmai kiállításon is részt vett a közelmúltban, valamint egyedüli magyar cégként bekerült több külföldi prémium kategóriás lakberendezési referencia üzletbe és bemutató terembe.

A közelmúltban a cég meghívással vehetett részt a Global Sources nevű technológiai startup kiállításon.

Az eseményen a magyar fejlesztés több rangos elismerést kapott,

egyrészt elnyerte a kiállítási díjat, másrészt 500 meghívott közül bejutott abba az ötbe, amelyek nemzetközi befektetők előtt prezentálhattak, valamint a cég a termékdizájnért elnyerte a legjobb tervezés díját is.

A megjelenés üzleti sikert is hozott, hiszen a közelmúltban egy hamburgi központú viszonteladóval sikerült leszerződni, mely Észak-Németországban és Dél-Skandináviában szállít termékeket prémium kategóriás lakberendezési üzletekbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!