A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Az álláskeresők jelentős része el se megy az interjúra

Job recruitment interview White Collar Worker Toothy Smile Businesswoman Businessman Young Women Women Business Relationship Smirking Job Interview Staff Meeting Recruitment 20-29 Years Mature Adult Young Adult Smiling Talking Sitting Meeting Discussion C
Portrait of beautiful young woman sitting in front of manager and senior leader during a job interview. Senior business people in conversation with a young business woman. Recruiter checking the candidate during job interview.
Vágólapra másolva!
A magyar munkaerőpiac beszűkült, de nem feltétlenül a HR-es tehet arról, hogy egy kiválasztási folyamat elhúzódik. Az álláskeresőktől folyamatosan hallható, hogy nem kapnak visszajelzést a cégtől, de mit tehet a HR-es, ha a pályázó meg sem jelenik meg a leegyeztetett állásinterjún?
Vágólapra másolva!

A magyar munkaerőpiac beszűkült, de nem feltétlenül a HR-es tehet arról, hogy egy kiválasztási folyamat elhúzódik. Az álláskeresőktől folyamatosan hallható, hogy nem kapnak visszajelzést a cégtől, de mit tehet a HR-es, ha a pályázó meg sem jelenik meg a leegyeztetett állásinterjún?

Az álláskeresők azért nem mennek el az állásinterjúkra, mert közbejött valami, vagy már nem aktuális a keresés, de mivel félnek a visszajelzés során a válaszreakciótól, inkább nem jelentkeznek a HR-esnél lemondani a találkozót, mondja Fazekas Éva a JobAngel-től a Hrportál.hu-n. Tapasztalatai szerint az álláskeresők között az alacsonyabb iskolai végzettségűek kb. 30 százaléka el sem megy állásinterjúra.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/© Rido/Ridofranz

Nem reprezentatív felmérés alapján a HR szakemberek a kiválasztási folyamat során azt tapasztalják, hogy inkább az emberi attitűdön múlik, hogy a jelölt elmegy-e a megbeszélt állásinterjúra.

Általában a magasabb iskolai végzettségűeknél kevésbé jellemző, hogy visszajelzés nélkül nem jelenik meg a találkozón.

JobAngel a HR szakembereknek azt javasolja, hogy az álláshirdetés megírásakor korrekt és valós információkat adjanak meg a hirdetés szövegében,

pontosan megfogalmazva a betöltendő munkakörhöz az elvárásokat és a cég oldaláról a juttatásokat.

Már az álláshirdetésben is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos a munkavállaló személye és kiderüljön számára miért érdemes a cégnél dolgoznia.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/AntonioGuillem/Antonioguillem

A legmegbízhatóbb az írásbeli kommunikáció, mert biztonságot nyújt mindkét félnek, mely megvalósulhat emailben, Linkedinen is akár, de a Facebook nem javasolt, mert esetlegesen valamilyen biztonsági protokollja miatt letiltják a jelentkezőt, akkor az információ nem jut el a másik félhez.

Az álláskeresőnek kell egy valós személy, akivel kapcsolatban van, nem elég egy központi e-mil cím. Sok esetben az álláshirdetésekből nem derül ki a cég neve, ha pedig külső toborzó céget bíznak meg a vállalkozások, akkor sem feltétlenül válik ismertté a toborzó cég neve.

Az interjúk szervezésekor, a találkozót megelőző napon ajánlott üzenetet küldeni a jelentkezőnek leghatékonyabban sms-ben, hogy várják szeretettel és kommunikálják felé nem baj, ha lemondja az interjút, de beszéljenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!