A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elvinné-e a magyar munkásokat a munkaerőhiányos szlovák autóipar?

2016. 09. 26. Autó Autó Teszt Autó alkatrész Autó gyár Autó gyártás Esztergom Gyári munkások Robot gyártósor SX4 S-Cross Suzuki Suzuki gyár Új autó
Vágólapra másolva!
A Szlovák Autóipari Szövetség elnöke, Juraj Sinay a napokban elismerte, hogy annyira elhatalmasodott a szlovák autóiparon a munkaerőhiány, kénytelenek külföldi munkásokkal betölteni az állásokat. Egy győri célgépgyártó vállalat vezetője szerint nem kerülhetnek bajba a magyar vállalkozók emiatt.
Vágólapra másolva!

"Szlovákia és Magyarország között, főleg Győr körzetében nem olyan nagy a bérkülönbség, hogy a kvalifikált munkaerőnek megérje az országváltás" - mondja Jankovits Richárd, a győri Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetője az Autópro.hu cikkében.

Az ügyvezető szerint leginkább a Balkánról és Ukrajnából történik majd meg a munkaerő toborzása.

A szlovák és a magyar bérek közt nincs akkora különbség a határ mentén, hogy elszívja a magyar munkaerőt - Jankovits Richárd, a Jankovits Hidraulika Kft. ügyvezetője szerint Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Jankovits Richárd elsősorban a munkabérrel ösztönzi dolgozóit a maradásra, de megemlítette a cafeteria rendszert, a modern, 21. századi munkakörülményeket, a családbarát szemléletet és a karrierlétrát. Jelenleg egyébként csaknem hetvenen dolgoznak náluk, ennek több mint fele mérnök végzettségű. A létszám hamarosan emelkedni fog egy új beruházás következtében.

Viszont leginkább autóipari partnereinknél teljesen indokolt a törekvés, hogy az egyszerűbb, monotonabb munkafolyamatokat – amire egyre nehezebb megbízható munkaerőt találni – gépek végezzék - mondta az ügyvezető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!