A világ egyik legédesebb paradicsomát termesztik Veresegyházon - írja a Hvg.hu. A Veresi Paradicsom Kft. 2016-ig 85 százalékban exportra termelt, de Márkus Zsolt ügyvezető „átállította a váltót”, és az idei téltől szezonon kívül is szállítana édes és finom magyar paradicsomot a boltokba.
A prémium kategóriás paradicsom egész éves terjesztése és megismertetése, megszerettetése a magyar vásárlókkal összességében ugyanis több hasznot hozhat a konyhára.
A cég mesterséges megvilágítással ellátott üvegházat épít, amelyből már az idei téltől jó minőségű paradicsomot szállíthatnak a hazai boltokba. A vállalkozás ipari mennyiségben készül paradicsom szállítására, így
a magyar vásárlók éppúgy találkozhatnak majd a magyar paradicsomokkal egy étteremben, mint a kiskereskedelemben.
A Pest megyei településen holland vetőmagból, föld helyett Srí Lankáról származó organikus kókuszrost paplanban, több méter magasan termesztik a kiváló minőségű paradicsomokat.
Az üvegházban optimalizált klímavezérlés, fűtés és szellőztetés is rendelkezésre áll.
A 140 ezer tő paradicsom automatikus vezérléssel öntözhető.
Veresegyház azért lehet a téli-nyári paradicsom új hazája, mert
a termálvíznek köszönhetően zéró emissziójú fűtésrendszert üzemeltetnek a település termálkútjaiból.
Az elhűtött vizet visszasajtolják, így a technológiának nincs környezetterhelése. Az öntözővizet szintén 100 százalékban összegyűjtik, és tisztítás után újrahasznosítják. Az 1,7 hektáros üvegházban évente átlagosan 500 tonna paradicsomot szednek a 85 méter hosszú sorokban.
A különleges paradicsomokról a Hvg.hu cikkében lehet további információkat megtudni.