Nagy volt az érdeklődés a Lidl tudatos táplálkozást népszerűsítő, immáron negyedik alkalommal kiírt pályázati felhívása iránt. Az ország minden tájáról érkeztek az iskolás csoportok receptjei és a kreációkat bemutató fotói, hogy bebizonyítsák, uzsonnára is lehet táplálót és egészségeset fogyasztani.
Az összesen 187 pályamunkát szakmai zsűri értékelte.
A közönségszavazás keretein belül közel 10 000 szavazatot kaptak az ötletes megoldások.
A pályázat sikeres zárása volt a vállalat szeptember végén indult Egészségesen az iskolapadban! kampányának.
Az 1 millió forint összdíjazású pályázat első helyezettje – a 87 pályázó intézmény közül – a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola.
Második helyezettje a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola, dobogósa pedig a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola csapata lett.
A közönségdíjat több mint 1300 szavazattal a budapesti Fodros Általános Iskola alkotása nyerte el. A „Legegészségtudatosabb iskola” díját a Pomázi Mátyás Király Általános Iskola érdemelte ki.
Nagyon sok kreatív alkotás érkezett, ami nem könnyítette meg a döntést.
Ugyanakkor örömmel tölt el, hogy ennyi intézmény komolyan vette a feladatot, és hogy rajtuk keresztül több ezer gyermekhez és családhoz jutott el az üzenetünk: bármikor lehet finomat és egészségeset enni” – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.
Fontos ez az üzenet annak tükrében is, hogy szemléletformáló kampányának fókuszába az áruházlánc idén a nassolást állította, abban az összefüggésben, hogy ha nassol is a gyermek, azt egészségesen is teheti.
A Lidl előzetes, szülők körben végzett online felmérésének eredménye szerint ugyanis
az általános iskolások több mint a fele (57 százalék) heti rendszerességgel nassol,
leginkább sós ropogtatnivalókat és édességeket.
E tendencia mérséklése érdekében a vállalat egészséges nassolási ötletekkel és receptekkel is segítette a szülőket.