A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A digitalizáció érinti a beszállító cégeket is

Gyártósor az új berceli üzemcsarnokban
Vágólapra másolva!
Ma már minden cég előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a szükséges befektetés segítségével a jelenbe ugorjon, és felkészüljön a jövőre. Az SAP amellett kötelezte el magát, hogy a legmodernebb informatikai megoldásokkal a lehető leghatékonyabbá tegye a termelő vállalatokat. Minderről Giber Dávid, az SAP Hungary Kft. szektorvezetője beszélt egy lapinterjúban.
Vágólapra másolva!

Giber Dávid szerint egyre több kisvállalkozás dönt a digitalizáció mellett. Ha egy autóipari gyártó digitalizál, a beszállítóinak is előbb-utóbb ehhez kell igazodnia. A versenyképességet nem segíti, ha ez az átállási időtartam túlságosan elnyúlik.

A szektorvezető szerint az átálláshoz fontos az ismeretátadás, így például cégük számos rendezvényen mutatja meg, hogy a nemzetközi legjobb gyakorlatok szerint miként érdemes a gyártási, üzleti folyamatokat automatizálni.

Nyugaton az a fajta beállítottság jobban elterjedt, hogy vissza kell forgatni a pénzt a vállalkozásba, fejleszteni kell, mert így lehet a fejlődést fenntartani.

A trendeket érdemes szem előtt tartani, ezek a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia, illetve a dolgok internete. Mindennek alapja, így ennek kell az elsőnek lennie a fejlesztések terén,

a valósidejűség, tehát hogy egy cég a folyamatait valós időben kövesse, optimalizálja, az adatokból pedig következtetéseket vonjon le és cselekedjen.

Az automatizációt apró lépésekben érdemes megvalósítani Forrás: MTI/Komka Péter

Az automatizálás persze nem könnyű dolog, hiszen sokszor annyira alapjaiban változtatja meg a folyamatokat, hogy a termelés leállna, ha mindent egyszerre változtatnának.

A sok apró lépés itt többet ér, mint az egy nagy, ezért az SAP részterületek azonosítását és kis összegű befektetéssel történő modernizálását javasolja.

A szektorvezető szerint a kisebb projektek 3-4 hónap alatt készülnek el, míg egy összetettebb rendszerintegráció fél-egy évet is igénybe vesz.

Írásunk az Autopro.hu cikke alapján készült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!