A Throw Away IPA-t egy manchesteri, Seven Brothers Brewery nevű főzde állítja elő.
A környezetvédelmet szolgáló sör gabonatartalmának 30 százaléka áll "túl kicsinek, túl nagynak vagy túlfőzöttnek találtatott" kukoricapehelyből. A fennmaradó 70 százalékát búza képezi.
A tengeri állítólag megédesíti az ízét, illetőleg kukoricaszínt kölcsönöz neki.
Az ital forgalmazása máskülönben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez hasonlóan működő, FareShare nevű, brit élelmiszer-elosztó szervezetet is támogatja.
A gyártó minden doboz eladott sör után 10 penny-t fizet a jótékonysági alapítványnak.
A Kellogg's UK jótékonyságért felelős igazgatója, Kata Prince azt mondta, hogy a Kellogg's folyamatosan kutat a termelése során keletkezett hulladék csökkentését célzó módszerek után, és ezért nagy dolog, hogy a vállalat összefog egy helyi beszállítóval ebben a kezdeményezésben.
A Seven Brothers Brewery részéről pedig Alison Watson úgy fogalmazott, hogy a főzde is nagyon örül, hogy a Kellogg's-szal együttműködve egy olyan projekten dolgoznak, amely lehetővé teszi a mellőzött, de a fogyasztásra még kiválóan alkalmas gabonapelyhek újrafelhasználását.