A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyógyszeripari nagyberuházás Magyarországon

felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS információs tábla KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY lezárt terület sorompó tábla
Füzesgyarmat, 2015. február 26. Figyelmeztető tábla 2015. február 26-án egy Füzesgyarmat határában lévő kacsatelepen, ahol madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állategészségügyi diagnosztikai igazgatósága. A járványügyi előírásoknak megfelelően leölik a teljes állatállományt, több mint 100 000 kacsát. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron csaknem 10 milliárd forintból. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésekor elmondta, hogy a francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti.
Vágólapra másolva!

Az állami támogatást azzal indokolta, hogy az új üzem magasan képzett alkalmazottaknak fog munkát adni és innovatív technológiát hoz Magyarországra.

- tette hozzá a miniszter. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a gyógyszeripar hagyományosan erős ágazata az országnak, a visegrádi országok közül itt a legmagasabb a gyógyszeripari kutatások és fejlesztések aránya,

tavaly a 30 ezer embert foglalkoztató ágazat termelési értéke decemberig meghaladta a 810 milliárd forintot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Thierry Le Flohic, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. igazgatóságának elnöke koccint a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. január 15-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Magyarországon előállított gyógyszerkészítmények 84,5 százalékát külföldön értékesítik, a Ceva-Phylaxia azonban ennél is magasabb, csaknem 95 százalékos kiviteli arányt ér el a készítményeivel. A miniszter megjegyezte:

Thierry Le Flohic, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. igazgatóságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az oltóanyag-kutatásban dolgozó alkalmazottaik fele, vagyis több mint 130 ember Magyarországon dolgozik.

Termékeiket Dél-Amerikában, Afrikában, Kínában és Ázsia más országaiban is értékesíteni tudják, Brazíliában minden második baromfit Magyarországon előállított készítmény véd a betegségektől.

Az elmúlt 10 évben több mint 100 millió eurónyi fejlesztést hajtottak végre, és évente csaknem 20 százalékkal bővítik a termelési kapacitásukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!