Remek éve volt tavaly a Duna House-nak

kartell ingatlanközvetítő Duna House központi iroda
A Duna House központi irodája a Gellérthegy utcában.
Vágólapra másolva!
A Duna House cégcsoport 2018. negyedik negyedévében több mint 2 milliárd forint árbevétel mellett 255,4 millió forint adózott nyereséget ért el, ami az előző év azonos időszakához képest 68, illetve 47 százalékos emelkedést jelent – tette közzé a Duna House Holding Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Vágólapra másolva!

A 2018-as év egészében a cégcsoport 72 százalékkal, 8,072 milliárd forintra növelte árbevételét,

adózott eredménye 1,718 milliárd forint volt,

ami 87 százalékkal haladja meg 2017-es eredményét.

A cégcsoport igazgatósága törzsrészvényenként 250 forint osztalék kifizetését fogja javasolni a társaság közgyűlésének.

A Duna House központi irodája a Gellérthegy utcában. Fotó: Tuba Zoltán

A saját ingatlanfejlesztési projektek közül a csoport 693 millió forint nettó nyereséget realizált tavaly a Reviczky Liget projektből. A tavaly januárban indult MyCity projekt ütemterv szerint halad, és várhatóan idén októberben adják át. A Forest Hill projekt építési ütemterve továbbra is kihívást jelent a csoport számára, mivel a szűkös építőipari kapacitások következtében folyamatosan kitolódik a projekt várható zárási dátuma.

Becslésük szerint az átadás 2019 júliusában több szakaszban fog indulni, a bevételek elszámolása pedig várhatóan 2019. harmadik és negyedik negyedévében, valamint 2020-ban történhet meg. A három projekt együtt mintegy 400 lakás építését jelenti.

A negyedik negyedévben a franchise szegmens árbevétele 17 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adathoz képest. A növekedés elsősorban a magyarországi hálózatnak köszönhető, míg Lengyelország stagnált.

A Duna House cégcsoport által közvetített hitelvolumen a tavalyi negyedik negyedévben meghaladta a 34 milliárd forintot, ez 83,1 százalékos éves növekedés.

A jelentés szerint a negyedévet meghatározta az ötödik legnagyobb lengyel hitelközvetítő, a Gold Finance akvizíciója november elején, ezáltal 184,1 százalékkal bővült a lengyelországi hitelvolumen, 30 százalék feletti organikus növekedés mellett.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír záróára szerdán 4 ezerforint volt. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 4340 forint, a legalacsonyabb 3.360 forint volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!